Imádják az elektromos autókat

Vágólapra másolva!
Hosszú idő után először lehet nyereséges az elektronikus autók egyik legismertebb gyártója, a Tesla Motors. A cég az S Modellek iránti vártnál nagyobb kereslet miatt számolhat majd be nyereséges első negyedévről a vállalat vezérigazgatója szerint. A hírnek a befektetők is megörültek, a részvények ugyanis nagyobb menetelés után történelmi csúcsukra ugrottak hétfőn.
Vágólapra másolva!

Nyereséges első negyedévről számolhat majd be gyorsjelentésében a Tesla Motors - jelentette be hétfőn a társaság alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk. A vállalat vártnál erősebb eredményeiben a legújabb S Model autóik jobb értékesítési számai játszhatnak szerepet, a cég ugyanis a várt 4500 darab helyett 4750 darabot tudott belőlük értékesíteni 2013 első három hónapjában.

A Tesla egy rendkívül negatív szériát törhet meg, ha valóban sikerül profitot kimutatnia, az utóbbi időszakban ugyanis rendre veszteséges negyedévekről számolt be a vállalat. Musk a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentésének februári közzétételénél elmondta, 2013 első negyedéve már nyereséges lehet, miután az utóbbi hónapokban erőteljesen bővült a Tesla modellek iránti kereslet.

Az elektromos autógyártónál ezen túl elmondták, a jövőben az S Model magasabb árréssel értékesíthető típusainak gyártására helyezik a hangsúlyt, és a régebbi, alacsonyabb kapacitással rendelkező típusoknak visszafogják a termelését az irántuk megnyilvánuló alacsonyabb kereslet miatt. Az újabb típusokból idén 20 ezer darabot kívánnak értékesíteni, ami heti 400 darabos termeléssel kívánnak biztosítani, de a vezérigazgató úgy véli, hogy mivel az elmúlt időszakban egyre jobban zajlott a gépkocsik gyártása, 2013 közepére hetente 500 darabot is le tudnak majd gyártani az S Modelből.

A társaság S Model-je lehet az első prémium kategóriás elektromos autó, mely egy feltöltéssel közel 500 km-t tud megtenni. Az autók viszont nem olcsók, 60 ezer dollártól kezdődik az áruk az üzletekben, a prémiumkategóriának számító Model S Performance típusért pedig 96 ezer dollárt is elkérhetnek.

Musk tovább csigázta a kedélyeket, mikor elmondta, hogy kedden a hétfőinél jóval fajsúlyosabb bejelentést fognak tenni. A hírekre 16 százalékos meneteléssel reagáltak a részvények hétfőn, amivel történelmi csúcsukra ugrottak.

Tesla (Nasdaq)

Forrás: [origo]