Hét kommentelő gyanúsított a Lázár-ügyben

Vágólapra másolva!
Nem egy, hanem hét embert hallgattak ki már gyanúsítottként Lázár János komment-ügyében. Korábban olyan hír jelent meg, hogy egy embert jelentett fel Lázár becsületsértésért. Titkára szerint Lázár csak egy feljelentést tett, azt is a kommentet megjelentető Délmagyar ellen.
Vágólapra másolva!

Nem egy, hanem hét ember ellen nyomoznak Lázár János komment-ügyében - írja a Cink.hu. A portál szerdai híre szerint egy Csongrád megyei férfi kapott idézést a közelmúltban a Szegedi Nyomozó Ügyészségtől, amely szerint megalapozottan gyanúsítható becsületsértéssel.
Az egész hátterében egy kommentje állt, amelyet Lázár János autóbalesetével - amelyben egy nő meghalt - kapcsolatban írt a Délmagyarország weboldalára. A komment így szólt: "Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nem hiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott."

Lázár János titkára a Cink.hu-nak szerda délután elmondta, hogy Lázár János egyetlen feljelentést tett Győrben a Délmagyarország kiadója ellen, egymillió forint nem vagyoni kártérítésért. A Csongrád megyei főügyészség főügyész-helyettese szerint azonban Lázár János a szegedi ügyészségen büntetőfeljelentést is tett ismeretlen tettes ellen, rágalmazás miatt a komment-ügyben.

Törő Sándor a Cink.hu-nak elmondta, hogy nem csak az eredetileg emlegetett egy férfit, hanem további hat kommentelőt is gyanúsítottként hallgatott ki a Szegedi Nyomozó Ügyészség, és az sem kizárt, hogy további hozzászólók is erre a sorsa jutnak.

Lezárták a nyomozást a baleset miatt

Tavaly októberben az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza határában ütközött össze az államtitkárt szállító kisbusz egy autóval. A belső sávban haladó kocsit egy 36 éves szentesi nő vezette. A Ford többször letért az útról, majd a belső szalagkorlátnak ütközött, ahonnan visszacsapódott Lázárék kisbusza elé. Az autót vezető nő nem élte túl az ütközést. A Baon.hu úgy tudja, hogy a nő rosszul lett vezetés közben, ez vezetett a balesethez.

Az ügyben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A nyomozást február közepén bűncselekmény hiányában megszüntették. A balesetben elhunyt nő családja nem élt panasszal a nyomozás megszűntetése ellen.