Ki a legvonzóbb magyar sorozatszínésznő? 2. csoport

Vágólapra másolva!
A tévérovat olvasóira bízzuk a döntést: 2010 utáni hazai gyártású sorozatokban feltűnő színésznők vagy gyakori amatőr képernyősök szerepelnek a listán, olyanok, akik állandó szereplők, vagy legalábbis hosszabb vendégszerepet kaptak az elmúlt három évben. Mivel szánalmasan kevés magyar gyártású sorozatunk van, de legalább viszonylag sok szép nő tűnik fel bennük, három csoportban - ha úgy tetszik, selejtezőben - zajlik a küzdelem, hogy így alakuljon ki a döntő mezőnye. A szavazást a jobb hasábban találja, miután gondosan szemrevételezte a képeket, kattintson - figyelem, nem a kedvenc sorozatot, nem a legtehetségesebb fiatalt, hanem a legvonzóbb nőt keressük! Most a második csoportot látja, az elsőt itt nézheti meg.
Vágólapra másolva!

Martinovics Dorina, Társas játék

Forrás: HBO

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen Jordán Tamás és Lukáts Andor osztályában végzett 2006-ban, utána a Nemzeti Színházhoz szerződött. A Valami Ameriká-ban kisebb szerepet kapott, láthatták a Hasutasok és az Overnight nézői. 2011-ben megkapta a női főszereplő, Havas Léna szerepét a HBO első magyar sorozatában, a Herendi Gábor által rendezett Társas játék-ban.

-------------

Som-Balogh Edina, Barátok közt

Fotó: RTLKLUB/Sajtoklub

2003-ban megnyerte a Miss Hungary szépségversenyt, 2004-ben beválasztották az RTL Klub szappanoperájába, Nádor Kinga megszemélyesítője. Balogh Edina babát vár, egy darabig nem forgat, idén március 18-án volt utoljára a képernyőn.

-------------

Bálizs Anett - Jóban Rosszban

Forrás: tv2

Színésznő és modell. A televíziós sikert és ismertséget a TV2 Jóban Rosszban című sorozata hozta meg számára, amelyben Oravecz Fanni karakterét alakítja. Az Újszínház tagja, játszott a Portugál-ban, a Gyertyák csonkig égnek-ben, a Miért pont szerdán? című darabban.

-------------

Munkácsy Kata, Barátok közt

Forrás: baratok.hu

Bokros Linda karakterét az elmúlt három évben Szabó Kitti alakította, az ő szerepét a 19 éves Munkácsy Kata vette át. Elsősorban színpadi gyakorlata van, a Madách Musical Tánciskolában tanul, ahol számos színdarabban szerepelt. Többfordulós válogatás során került az RTL-es szappanba.

-------------

Valentin Titánia, Marslakók

facebook

Játszott a József Attila színházban, a Pesti színházban, szerepelt A dzsungel könyve, a Hallo, hallo!, a Katharina Blum elveszett tisztessége, A lét elviselhetetlen könnyűsége című darabokban. 2009-ben már felkerült egy éves listára, mint az egyik legdögösebb színésznő. A Marslakók nem az ő szépsége vagy tehetsége miatt lett kilőve a végtelen űrbe.

-------------

Balsai Mónika, Társas játék

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Játszott a Cannes-ban is vetített Csicská-ban, a Társas játék című HBO-sorozatban. "Kilenc évem múlt Győrben, ami csodálatos volt, jobbnál jobb szerepekkel. Nem hiába mondták régen, hogy fiatalon le kell menni vidékre. Ott mindent eljátszhatsz Molnár Ferenctől kezdve a kortárs drámán át a zenés vígjátékig" - nyilatkozta nemrég az [origo]-nak, a hosszabb interjút itt találja.

-------------

Balázsovits Edit, Átok

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Művészcsaládból jött, édesanyja Almási Éva, édesapja Balázsovits Lajos. 1997-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, 2001-ig a Vígszínház társulatát erősítette, utána szabadúszó lett. Látták A hídember, a Casting minden nézői, majd az egyik legszebben fényképezett hazai sorozatba, a méltatlanul eldugott, eltitkolt Átok-ba került.

-------------

Polyák Rita, Éjjel-nappal Budapest

Forrás: sajtoklub.rtlklub.tv

Az RTL Klubon egyre erősebb nézettséget hozó széria 24 éves Reginája ismerős lehet a nézőknek, ugyanis Polyák Rita 2007-ben már szerepelt a csatorna tehetségkutatójában, a Csillag Születik-ben énekesként. A kiesés után egy óceánjáró hajón dolgozott, majd szerepelt A gyanú árnyékában című sorozatban. Kifejezetten aktív, biszexuális karaktert alakít a fiatalos sorozatban.

-------------

Szorcsik H. Viki, Jóban Rosszban

tv2

Bencsik Beát alakítja a TV2 kórházas szappanoperájában, a napi sorozat előtt modellkedett. Kifejezetten fiatal, de már vagy egy gyereke, és jelenleg is babát vár. 2011-ben még forgatott, de orvosa veszélyeztetett terhesnek nyilvánította. Komoly szakmai karrierje a Jóban Rosszban előtt nem volt, csak az általános iskola felső tagozatában volt tagja a színjátszó körnek.

-------------

Földesi Ági, Bűnök és szerelmek

Forrás: tv2

22 éves, a TV2 főműsoridejéből a SuperTV2 délutáni sávjába száműzött sorozat egyik főszereplője. Két évet a Békés Megyei Jókai Színházban töltött tanulóként, statisztált, majd Shakespeare Lóvátett lovagok című vígjátékában Rosaline-t játszotta. Jelenleg a Pesti Magyar Színiakadémián tanul.

-------------

Peller Anna, Barátok közt

Fotó: Mudra László [origo]

A Barátok közt-ben játssza Juhász Gabi karakterét kapta meg (ezt sok évvel korábban még más színésznő vitte), pedig akkor az Operettszínházban hét szerepben is fellépett, illetve szinkronmunkákat is vállalt. Hosszabb interjút itt olvashat vele.

-------------

Végh Judit, Jóban Rosszban

Forrás: tv2

A Pesti Magyar Színiakadémián végzett, volt szakmai karrierje is a TV2 előtt: a Szegedi Nemzeti Színház, a József Attila Színház, a Magyar Színház, a Körúti Színház látogatói ismerhették. A szappanoperában Dr. Steiner Dóra karakterét kapta. 2011 februárjában szülte első gyermekét, kilenc hónappal később pedig már újra a stábbal forgatott.

-------------

Bartha Tímea, Éjjel-nappal Budapest

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Szakmai múltjáról nem nagyon tudunk semmit: a 22 éves lány korábban pincérként dolgozott. Gyerekként nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak nála. Előbb kiműtötték a daganatot, amely jóindulatú volt, utána rosszindulatú daganatot találtak nála, kemoterápiával, majd sugárral kezeltek az orvosok. "Úgy gondolom, hogy minden visszaüt, ezért sem tennék soha olyan dolgokat, amit Rita csinál a sorozatban" - nyilatkozta.

-------------

A lap jobb oldalán tud szavazni. Ki ne maradjon ki semmiképp a harmadik csoportból? Írja meg nekünk, ki a kedvence, aki nincs a fenti listán!