Vágólapra másolva!
Egy hét alatt újabb nyolc százalékkal emelkedett a Plotinus egy részvényre jutó saját tőkéjének értéke, mely így már a 2430 forintos szinteknél járt tegnap. A vállalat vagyonnövekedése csak az idei évben 34 százalékos volt, a vállalat 2011. február közepi tőzsdei megjelenése óta pedig 62 százalékos. A Zsiday Viktor nevével fémjelzett Plotinus eddig nagy sikerrel lovagolta meg a tőzsdei hullámokat.   
Vágólapra másolva!

Meglehetősen erős teljesítményt mutat az idei évben a Plotinus, a 34 százalékos (nem évesített) vagyonnövekedés meglehetősen combos teljesítménynek számít. Még úgy is, hogy a 2430 forintos egy részvényre jutó saját tőke értékének kalkulációjában nem realizált, még le nem zárt pozíciók is vannak, amik kedvezőtlen esetben akár erodálhatják is a vagyon mértékét.

A nagy kockázatú pozíciók felvétele árán elért teljesítmény nagyon szépnek számít, hiszen a magyar piacon elérhető abszolút hozamú alapok év eleje óta 10 százalék körüli hozamot tudtak elérni. Persze illő lenne hosszabb időtávot vizsgálni (a Plotinus két év alatti 62 százalékos hozama valószínűleg így is verné a mezőnyt, hosszabb adatsor pedig egyelőre nem áll rendelkezésre), és az alapok szórását is érdemes lehet górcső alá venni, ha valaki még szofisztikáltabb összehasonlítást szeretne tenni. Alábbi ábrát már csak azért is érdemes fenntartásokkal kezelni, mert az Első Magyar Daytrade Származtatott alap hatalmas vagyonvesztést követően tudott idén kimagaslót teljesíteni, amitől a hosszabb távon mutatkozó teljesítmény még így is igen gyenge.