Vágólapra másolva!
Ezúttal kifejezetten aktív lehet a játékospiacon az Arsenal, méghozzá nem a legjobbjai eladásával, hanem új igazolásokkal. Arséne Wenger visszacsábítaná a Barcelonába sosem teljesen beilleszkedő Cesc Fabregast, megszerezné a Real Madridban partvonalon kívülre került Iker Casillast, valamint vásárolna egy-egy középpályást és belső védőt - írja az International Business Times.

Az Arsenal egyik célpontja Geoffrey Kondogbia, a Sevilla húszéves középpályása, akiért sorban állnak a nagyobb klubok. "Mégis, milyen választ várnak tőlem, mikor azt kérdezik, mi is szeretnénk-e a csapatunkban látni?" - közölte Wenger.

Az U20-as francia válogatott focista egy éve 3,5 millió fontért került a Lensből a Sevillába, jelenleg pedig már 17 millió körülire taksálják az értékét. Az Ágyúsoknak azonban nagyon kell egy védekező középpályás, mivel múlt nyáron nem pótolták Alex Songot, Abou Diaby pedig nemrég súlyosan megsérült.

Csábítják a Sevilla középhátvédjét, Federico Faziót is. Az Arsenal már 2009-ben is ajánlatot tett az argentin válogatott játékosra, ám a tervezetet elutasították. Fazio ügynöke elismeri, hogy az istápoltja klubot válthat a nyáron, négy olasz klub komoly érdeklődéséről számolt be, valamint Premier League-megkeresésekről is.

Érdekesebbek azonban a két spanyol világbajnok érkezéséről szóló híresztelések. Több angol lap is megírta, hogy a Barcelona kész megválni Fabregastól, aki sosem tudott igazán integrálódni a katalán csapatba. "Ha komoly ajánlatot kapunk érte, átgondoljuk a helyzetet" - közölte a barcelonai forrásra hivatkozó Daily Star. Fabregas visszatérése mellett szól, hogy gondolkodik a lánya londoni iskoláztatásán.

Még meglepőbb ugyanakkor Iker Casillas leigazolásának a lehetősége. A Real Madrid kapusa kegyvesztetté vált a saját klubjában, hiába gyógyult be a törött keze, a gólvonalra csak nem térhetett vissza. Több mint valószínű ugyanakkor, hogy José Mourinho a nyáron elhagyja a Realt, Casillas pedig visszafoglalja méltó helyét a csapatban.

Közben azonban könnyen lehet, hogy Wenger maga hagyja el az Arsenalt, a Paris SG katari milliárdosai ugyanis őt látnák a legszívesebben a minden bizonnyal távozó Carlo Ancelotti helyén.