Működik majd az X-Faktor új zsűrije?

tóth gabi
Vágólapra másolva!
Mint korábban megírtuk, összeállt a negyedik X-Faktor zsűrije. A beválogatott mentorokat olvasóink már most támadják, holott még a próbafelvételt sem látták.
Vágólapra másolva!

Geszti Péter maradt egyedül a hazai X-Faktor-ban, az RTL Klub a formátum néha esedékes frissítése érdekében lecserélte a megújulni már nem tudó Keresztes Ildikót, az első két évadban még nagyszerű beszólásokkal témát adó, de a harmadikban már haloványabb Nagy Ferót, illetve a végig ugyanazon visszafogottabb karaktert hozó Malek Miklóst. A lapok tudni vélték, hogy Ákos érkezik a műsorba, de a zenész anyagilag abszolút nincs rászorulva a heti nagyjából egymillió forintra, amit gázsiként emlegetni szoktak, másfelől két-három hete is szóba került a show Fábry műsorának felvételén, de akkor is jelezte a közönség felé, hogy volt szó róla korábban, de nem megy mentorkodni (őszi turnéja mellett nem is férne bele, hogy naponta bejárjon a Corvin plázába, figyelje emberei fejlődését, majd szombat és vasárnap esténként ott üljön a stúdióban).

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Olyan mentorok kellettek tehát, akik ismertek, ráérnek, és valamilyen célcsoportot erősen vonzanak - és lehetőleg ne ugyanazt a korosztályt. Alföldi megfelel ennek, ő egyfelől régi RTL-es arc, évekig vezette a Reggeli-t, behívásával esély van arra, hogy értelmiségi, színházba járónézők is csatlakozzanak nagyobb számban a műsorhoz. Zenés darabokat rendezett, ott volt a 2007-es MTV-s A társulat mellett, most pedig az István, a király-t viszi színre, Szörényi és Bródy kifejezett kérésére, tehát azzal nem támadható, hogy semmi köze a zenéhez. Személye mostanában politikai indulatokat gerjesztett, de az igazán megosztó médiaarcokat különösen szeretik a kereskedelmi tévék, hiszen miattuk odakapcsol az, aki szereti, de az is, aki utálja őket, és csak bosszankodni akar, csapkodni a távirányítót.

A 25 éves Tóth Gabi szerződtetésével azt üzeni a műsor, hogy egy tévés tehetségkutatóból bárki kinőheti magát annyira, hogy bölcs tanácsokat adjon másoknak, akár öregebbeknek, több éve a pályán lévőknek is (ezt eljátszotta amúgy télen a TV2-es Voice Caramellel), vele nem mellesleg egy fiatal célcsoport is elcsábítható - nem mintha az X-Faktor-nak eddig gondja lett volna a tizenévesekkel. Az ifjabb Tóth lány elég extrovertált, elég impulzív egy ilyen show-hoz, de inkább ösztönlény, és kérdéses, mennyire fogadja el majd tőle a kritikát egy tíz éve működő garázsrock-zenekar vagy egy dzsesszből jött, harmincas énekesnő.

Fotó: Mudra László [origo]

Alföldi mellett talán Szikora Róbert neve még meglepetés a kvartettben, holott nem kéne, hogy az legyen, mivel kortársai közül sokan ültek már be tehetségkutatóba. Presser többször zsűrizett a Megasztár-ban, Somló a Voice-ban ücsörgött, de Fenyő Miklóst is kipróbálta a TV2, közepes sikerrel. A hungáriás időszak után Szikora a nyolcvanas években volt a csúcson, akkoriban százezres eladásokat produkált az R-Go együttessel, így beválogatásának biztos örülnek azon negyvenesek, akiknek a Ballag a katona vagy a Szeretek is + nem is a csengőhangja.

Többfordulós válogatás vezet idáig egy sok százmilliós produkció esetén, próbafelvételek készülnek - de hogy van-e kémia a négy tag közt, hogyan működnek együtt, azt csak szeptemberben látjuk meg.

Mit gondol erről? Jó mentorok lesznek? Kit hiányol? Írja meg nekünk!