Vágólapra másolva!
Szerdán utazik Malmőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyzője, aki a jövő csütörtöki elődöntőben lép majd színpadra, és a döntőt célozza meg, sőt a kritikákra is reagált.
Vágólapra másolva!

"Számomra elégtételt jelentene, ha az elődöntőből sikerülne bejutnom a május 18-i döntőbe, vagyis kétszer elénekelhetném magyarul a Kedvesemet. Néhány hónappal ezelőtt még itthon is alig ismertek. Különleges motivációt jelent számomra, hogy két nappal a verseny előtt szerepelni fogok a svéd közszolgálati televízióban. Azt tervezem, hogy a dalom refrénjét a tévéfellépésen svédül adom elő" - mondta ByeAlex (Márta Alex) kedden az MTI-nek, hozzátéve, hogy a versenyen magyarul énekli majd a dalt, miután az utóbbi évek magyar indulói angol nyelvű dalokkal próbálkoztak. "Igyekszem nem rágörcsölni a versenyre, attól sokkal jobban tartok, hogy életemben most először fogok repülőn utazni" -tette hozzá az énekes, aki a múlt héten mutatkozott be élőben a Zöld Pardonban. A koncertről a Lángoló Gitárokon megjelent, igencsak negatív kritikára azt mondta, sok hazugság volt a cikkben: "Én elégedett voltam a koncerttel, abból a szempontból mindenképpen, hogy ez volt az első. A közönség nagy számban volt kíváncsi rám, jól érezték magukat, akárcsak mi a színpadon, a koncert után rengeteg aláírást kellett kiosztanom." Az énekes egyébként a Facebook oldalán Ady Endre A Hortobágy poétája című versét idézte a támadásokra válaszul.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

ByeAlex a malmői Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében, május 16-án csütörtökön tizenkettedikként lép színpadra. Ebben az elődöntőben 17 dal hangzik el, közülük tíz jut a május 18-i döntőbe, amelynek hat kiemelt ország (a házigazda Svédország, Németország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország és Spanyolország) automatikus résztvevője.