Szajhák, robotok, emberrablók - új tévésorozatok jönnek

Vágólapra másolva!
Hivatalosan majd csak a napokban jelentik be őszi új sorozataikat a nagyobb amerikai csatornák, de egyik-másik már előállt pár szériával, kiszivárogtak hírek elfogadott pilotokról. Jönnek a pajzán kalózok, a robotrendőrnők, az amerikai elnök fiát elrabló sunyi gonosztevők és az apokalipszis nagy túlélői. Csak győzzük kivárni!
Vágólapra másolva!

Az Upfront-időszak olyan periódus az amerikai televíziós iparban, amikor - hónapokkal a premierek előtt - a nagyobb csatornák bemutatják újabb portékáikat a sajtónak és a hirdetőknek, ekkor vetítik le az elfogadott pilotokat, vagy azok egyes részeit, ekkor jelentik be, kikkel és milyen sorozatokat készítenek, rátaláltak-e az új Vészhelyzet-re, az új Helyszínelők-re. Május 13-án az NBC és a Fox, 14-én az ABC, 15-én a CBS, egy napra rá a CW, de mellettük több kisebb-nagyobb tévétársaság is ekkor jelenti be az újdonságokat, tehát ezekben a napokban a médiaipar tényleg ezekre az eseményekre figyel. Ennek most még csak az elején vagyunk, több hivatalos bejelentés várható a jövő hét első felében, de már így is van miből mazsolázni. Mint korábban megírtuk, a régi lomhaság a múlté, egyre gyorsabban hoznak be sorozatokat a magyar tévék, úgyhogy lássuk, mit nézünk 2013 őszén, 2014 tavaszán, miről írnak már tényként a komolyabb szaklapok!

A Black Sails azok közt van, amelyeket a legjobban várunk: egy kalózos drámai sorozat lesz, a Transformers producerétől, Michael Baytől és John Steinbergtől, akihez korábban az atomcsapások utáni cudar világot bemutató Jerichó-t köszönhettük. A Starz csatornán van esélye, hogy a Spartacus utódja legyen, de mivel várhatóan a nagy vérengzést legfeljebb némi szex miatt hagyják ott a főszereplők (tolvajokkal és prostituáltakkal teli szigetet ígérnek), itthon inkább egy kábeltévén tudjuk elképzelni, este 11 felé. A főszereplő Toby Stephens, mellette olyan színészek tűnnek fel, mint Luke Arnold, Zach McGowan vagy Toby Schmitz, a forgatás pedig javában zajlik már a dél-afrikai Fokvárosban és annak környékén.

//videa.hu/player?v=WnuGTXCu3M1bP0pQ


De maradjunk veszélyes vizeken: a TNT csatorna vezetői már leadták a megrendelést a Last Ship című sorozatra, amely William Brinkley regénye alapján készül. A történet szerint egy vírus kiirtja szinte a teljes emberiséget, de egy hadihajó legénysége (izoláltsága folytán) túléli a katasztrófát, a civilizált világ összeomlását. A céljuk eztán a vírus megállítása, az ellenszer felkutatása vagy előállítása, és nyilván előkerülnek további túlélők, akik közt akadnak majd gonosz szándékúak is. A főszereplő Eric Dane a Grace kliniká-ból, elsőre tíz rész készül, 2014-ben lesz képernyőn. A trailer mindenesetre látványos, látszik, hogy tettek bele pénzt.

Az NBC három új komédiát és két drámai sorozatot rendelt meg a 2012-2013-as tévés évadra. Nick Hornby Egy fiúról című regényéből már készült film 2002-ben, Hugh Grattel, de most lesz széria is. Ugyancsak örülhet a Believe stábja, a többek közt a Lost-tal ismertté lett J. J. Abrams produceri munkája mellett a sorozat egy különleges képességű nőről szól, akit egy börtönből szökött férfi véd meg mindenféle gonosz erőktől. További izgalmakat ígér a Crisis, amely egy titkosszolgálati ügynököt állít középpontba, de nem meghitt kerti grillezés közben: a Washingtonban játszódó történetben elrabolják az elnök fiát és pár osztálytársát.

Abrams, aki nem mellesleg a következő Star Wars-film rendezője is lesz, jelenleg az egyik legfoglalkoztatottabb ember Hollywoodban, ugyanis zöld utat kapott egy másik sorozata is, az Almost Human. A sztori a közeljövőbe, Los Angelesbe visz, egy olyan világba, ahol a zsaruk ugyan párban járnak, de a páros egyike robot. Látványban biztosan lesz részünk, mert szerepel benne a képen látható Minka Kelly is.

Forrás: AFP/Getty Images/Andrew H. Walker

Nagy nevekből természetesen nem lesz hiány, hiszen visszatér a tévébe egy kémdrámával Sean Bean. Legends címmel indít sorozatot a TNT, a széria producere a Homeland-del már bizonyított Howard Gordon lesz. Bean olyan ügynököt alakít, aki találkozik egy titokzatos idegennel, és onnantól kedve már saját identitásában is kételkedni kezd. A cég tízrészes megrendelést adott le a sorozatra, várhatóan csak 2014-ben lesz képernyőn. A drámai akciósorozat Robert Littell regénye alapján készül.

Nevessünk is egyet

A komédiánkat a végére hagytuk, mert ugyan jól mennek a világban, az USA-ban is akad, amely 15-20 millió embert szórakoztat hetente, itthon mégsem tudnak megélni nagy tévén, főműsoridőben (a délutánra tett Jóbarátok-at pedig még a Mónika show is elverte egykor), legfeljebb a Viasat3 harmatos átlagát tudja feljavítani a Két pasi - meg egy kicsi. A magyar nézettségre nincsenek tekintettel azonban az Egyesült Államokban, így számos szitkom indul odaát.

Forrás: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown

Sean Hayes, akit A kasszasiker, az Up All Night és a Will és Grace-ből ismerthetünk, a Sean Saves The World-ben komédiázhat, ahol 14 éves lányát kell nevelgetnie, továbbá lesz munkahelyi komédia egy laza nyomozóról és merev főnökéről (Brookly Nine-Nine). Az Enlisted három testvér történetét követi, a háttérben egy laktanyával, a Surviving Jack pedig Hayes sorozatára hasonlít egy kissé, mert ebben Chris Meloni nem a lányát, hanem a fiát igyekszik értelmes felnőtté nevelni, akár azzal, hogy segít neki a randik során.

A szülővonalra nagyon rámentek az idén, mert a szintén 2013 őszére várt Dads című komédiasorozat arról szól, hogy adva van két harmincas, sikeres férfi, akik életét alaposan felforgatja két apjuk, akik beköltöznek hozzájuk. Parker Posey, JK Simmons és Eli Baker lesznek a főszereplői a Family Guide című szériának, amely - mint nevéből kitalálható - családi vígjáték, és nagyjából arról szól, hogyan kerül közelebb az elvált szülőkhöz a gyerekük. A komédiák közül azonban legjobban a Michael J. Fox életét bemutató szériát várjuk, erről már korábban döntöttek.