Komédiasorozat készül Michael J. Foxról

Vágólapra másolva!
Nagy nevekkel készülnek az újabb pilotok az USA-ban. A Vissza a jövőbe sztárja életéről komédiasorozat készül, az Oscar-díjas Robin Williams munkahelyi komédiával tér vissza, de Monk is összeköltözik a Sliders jóképű Jerry O'Connelljével.
Vágólapra másolva!

Amerikában már javában zajlik az őszre szánt új sorozatoknak alapul szolgáló pilotok berendelése és szereposztása, azaz a pilotszezon, melyben a forgatásokra áprilisban kerül sor, és májusban dől el, hogy mely sorozattervekből lesz valóban tévésorozat. Egyelőre még csak a pilotszerepek 20 százaléka kelt el, de már most meglehetősen nagy nevekre bukkanhatunk, ha átnyálazzuk a szereposztási híreket. Következzen a talán tíz legjobban csengő nevű színész - s már itt jeleznénk, hogy olyanok fel sem fértek erre a listára, mint mondjuk a pár éve Oscar-díjat kapó Marcia Gay Harden vagy az idei Oscar-jelölt Jacki Weaver.

---------------------

1. Michael J. Fox - cím nélküli komédia

Forrás: AFP/Getty Images/Jason Merritt

Az idei pilotszezon egyik legnagyobb neveként mindenképp Michael J. Foxot kell megemlítenünk, de azt azért érdemes megjegyezni, hogy az NBC olyan licitháborúba bonyolódott, hogy megszerezze a Fox életén alapuló komédia jogait, hogy a pilot, a szereposztás, sőt a forgatókönyv létezése nélkül berendelték a komédiát sorozatnak - rögtön 22 epizódra. Ezt a sorozatot tehát biztosan láthatja a közönség ősszel. Addigra valószínűleg címe is lesz.

---------------------

2. Robin Williams - Crazy Ones

Forrás: AFP/Getty Images/Mike Coppola

Hiába, tévében vagyunk, itt még egy Robin Williams is kisebb névnek számít, mint Michael J. Fox. Igen, az Oscar-díjas színész vissza szeretne térni korábbi sikereinek színhelyére . Az Egy úr az űrből hajdani sztárja ismét komédiában próbálkozik, melynek készítője az általában inkább humoros drámákban utazó David E. Kelley. A történet középpontjában egy apa és a lánya kapcsolata áll - mindketten egy marketingcégben dolgoznak. Mer valaki arra fogadni, hogy nem lesz sorozat belőle?

---------------------

3. James Caan - Safe at Home

Úgy tűnik, hogy A keresztapá-ért 40 éve Oscar-díjra jelölt James Caannak mégsem jött össze a mozis karrier felmelegítése, ami miatt pár éve kiszállt a Las Vegas című sorozatból az 5. szezon előtt. Idén maffiózó lesz a Bűnös Miami 2. szezonjában, no meg leforgatja a Safe at Home munkacímmel rendelkező szitkom pilotját. A projekt családi sorozat lesz, amelyben Caan egy egykori baseballjátékost játszik, akihez visszaköltözik tőle elhidegült felnőtt lánya, aki nemrég elvált. A fiát is hozza magával, akit a nagypapa elkezd baseballra oktatni, és ezzel észrevétlenül visszakerül a sport világába.

---------------------

4. Tony Shalhoub - The Ex Men

Tony Shalhoub is tévés szinten számít nagy névnek, pedig ha akarnánk, akkor Jerry O'Connellt is említhetnénk a CBS csatornának szánt komédia pilotból. A színész nem nevezhető vándormadárnak, hiszen 1991 és 1997 között a Wings-ben, majd 2002 és 2009 között a Monk - Flúgos nyomozó-ban húzott le 6, illetve 8 évadot. Azóta azonban szinte alig szerepelt, így nem csoda, hogy visszacsábították a tévébe egy olyan sorozattervre, mely négy férfi egymás mellett éléséről szól.

---------------------

5. Anna Faris - Mom

Forrás: AFP/Getty Images/Jason Merritt

Anna Faris a mozis világból lehet ismert sokaknak (Horrorra akadva-sorozat, Számos pasas, A házinyuszi), s meglepő döntést hozott, amikor elígérkezett Chuck Lorre új pilotjába. A komédia készítője ugyanakkor igencsak sikeres, ha jelenlegi sorozatait nézzük: a Két pasi meg egy kicsi a kilencedik, míg az Agymenők a hatodik évadját tapossa, de a Mike és Molly is sikeres a harmadik szezonjában, így bizton számíthat hosszú életre. A történet egyébként egy egyedülálló anya megpróbáltatásairól szól.

---------------------

6. Toni Colette - Hostages

Ugyancsak Oscar-jelölt színész csatlakozik egy pilothoz, azonban szó sincs arról, hogy Toni Collette tévés jelenléte meglepetés lenne, hiszen pár éve ő volt a főszereplője a Tara alteregói-nak is. A Hostages a címmel ellentétben nem túsztárgyalós sorozat, a középpontjában egy összeesküvés van. A főhős egy sebész, akinek az amerikai elnököt kell megoperálnia - a családját viszont túszul ejtik, és valahogyan meg kell őket mentenie.

---------------------

7. Emma Roberts - Delirium

Forrás: AFP/Getty Images/Jason Merrit

Emma Roberts (Eric Roberts lánya, Julia Roberts unokahúga) a fiatal színészgenerációhoz tartozik, olyan mozifilmekben volt főszereplő, mint a Sikoly 4 vagy a Kutyaszálló. Akárcsak tavaly AnnaSophia Robb, idén ő is a tévés világban próbál boldogulni. A Delirium című projekt, amelyet választott, pedig igencsak kiemelt a Fox csatornánál, hiszen egy népszerű, itthon is megjelent regény adaptációjáról van szó. Lauren Oliver Delírium - Nincs halálosabb kór a szerelemnél című könyve egy jövőbeli társadalomról szól, melyben a fiatalokat 18 éves korukban "kigyógyítják" a szerelemből. Egy kezelésre váró lány azonban szerelmes lesz, és az is akar maradni.

---------------------

8. Greg Kinnear - Rake

A Lesz ez még így se! Oscar-díjra jelölt sztárja meglehetősen kényelmes helyzetbe került, ugyanis még csak komoly castingon sem kellett átesnie, hiszen a Fox csatorna már ősszel úgy kapta meg a Rake című ausztrál jogi dráma feldolgozásának szinopszisát, hogy a készítők őt ígérték főszereplőnek. Minden bizonnyal a neve komoly szerepet játszott abban, hogy a zseniális, de önpusztító ügyvédről szóló pilotot megrendelték.

---------------------

9. Christina Ricci - Girlfriend in a Coma

Az örök Addams Family-tag Christina Ricci a Pan Am című dráma után komédiában próbálkozik. A Girlfriend in a Coma története első pillantásra érdekesnek tűnik, hiszen egy olyan lányról szól, aki 34 éves korában, 17 év kóma után magához tér - de nem csak a megváltozott világgal, valamint új életkorával kell megbirkóznia, hanem azzal is, hogy lett egy lánya, aki épp annyi idős, mint amennyi ő volt, amikor kómába esett, ugyanis tudtán kívül gyereket várt.

---------------------

10. Sean Hayes - cím nélküli komédia

Sean Hayes, a Will és Grace sztárja is megpróbál visszatérni a tévéképernyőre. S ha már ezt teszi, megpróbál biztosra menni, hiszen sorozatának készítő gárdájában is benne van. A komédiában Hayes egy apát alakít, akinek meg kell tanulnia bánnia 14 éves lányával, miközben a kemény munkájában is helyet kell állnia.