Vágólapra másolva!
A vendég Kecskemét egygólos győzelmet aratott a Paks felett a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A házigazdáknak ez volt sorozatban az ötödik vereségük, legutóbb április 26-án, a később bajnoki címet szerző Győr otthonában tudtak nyerni.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
MVM Paks - Kecskeméti TE Phoenix Mecano 0-1 (0-0)
Paks, 1000 néző
v: Solymosi
gól: Bertus (72.)
sárga lap: Szabó J. (24.), illetve Vaskó (29.), Varga R. (54.)
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. - Sifter - Bartha, Bori (Kovács G., 76.), Heffler N. (Hahn, 76.) - Könyves (Kiss T., 54.), Eppel
Kecskemét: Antal - Mogyorósi, Vaskó, Varga R., Forró - Vukasovic, Nagy P. (Patvaros, 60.), Bertus - Savic (Hullám, 70.) - Burgos (Balázs Zs., a szünetben), Rajczi

Az első félidőben alig akadt komoly gólhelyzet, a Kecskemét a mérkőzés elején, a Paks pedig a játékrész hajrájában veszélyeztetett, de a szünetig nem láthatott gólt a közönség. A fordulás után a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, két alkalommal csak a kapufa mentette meg a vendégeket, akik azonban az utolsó 15 percnek már a vezetés birtokában vághattak neki, mivel egy szép akció végén Bertus bevette Csernyánszki kapuját.

A következő szezonban már a Diósgyőr vezetőedzőjeként dolgozó Szivics Tomiszlav így sorozatban öt vereséggel búcsúzott a Pakstól.