Vágólapra másolva!
Lehet, soha többet nem léphet pályára Oscar Carlén, a friss Bajnokok Ligája-győztes Hamburg férfikézilabda-csapatának svéd jobbátlövője, aki 2011 februárja óta negyedik térdműtétére készül.

A világ- és Európa-bajnok beállós, Per Carlén fia, Oscar a svéd Ystad csapatában kezdett el kézilabdázni, 2007-ben már az év játékosa volt, egy évvel később ő lett a svéd bajnokság gólkirálya. Egyből lecsapott rá és hároméves szerződést kötött vele a német Flensburg, onnan igazolta le 2011-ben a Hamburg.

Pechjére azonban 2011 februárjában keresztszalag-szakadást szenvedett, és amikor új klubjában szeptember végén edzésbe állt, ismét elszakadtak a térdszalagjai.

Oscar Carlén két éve a Hamburg játékosa, de sérülése miatt még egy másodpercet nem tölthetett a pályán, így kimaradt a hétvégi nagy diadalból, a Bajnokok Ligája-győzelemből is. Sőt, a Bild szerint újabb térdműtét vár rá, anélkül semmi esélye nem lenne a visszatérésre - igaz, a Bayern München orvosa, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahr szerint a negyedik beavatkozás sem garancia semmire.

Ugyancsak műtét vár Pascal Hensre, a Hamburg balátlövőjére, akinek kedden a bokáját műtik meg.