Vágólapra másolva!
A Renault elnöke az egész vállalat szempontjából sikeresnek tartja a Renault F1-es részvételét, saját gyári csapattal azonban nem próbálkoznának újra. 

A Renault elnöke, Carlos Ghosn szerint egyértelmű, hogy a vállalat Forma-1-es szereplése nagy haszonnal jár, ezért egyelőre semmiképpen nem gondolkoznak a kiszálláson. A francia gyártó az F1 történetének egyik legsikeresebb motorszállítója, a legutóbbi három világbajnokságot is az ő erőforrásaikkal nyerte a Red Bull. Bár korábban arra panaszkodtak, hogy nem kapnak elég elismerést a sikerekért, Ghosn szerint így is bőven megéri az F1-ben szerepelniük.

"Ha megnézzük, hogy a Forma-1 olyan helyekre is eljut, mint Oroszország, Kína, India, Brazília, Délkelet-Ázsia és Afrika, akkor láthatjuk, hogy egy nagyon népszerű sportról van szó, amit az emberek szoros figyelemmel kísérnek" - nyilatkozta. "Tény, hogy az emberek egy győztes motorra és csapatra asszociálnak a márkánk nevét hallva. Láthatják, hogy a Renault a technológiát és a megbízhatóságot képviseli."

Ghosn szerint fontos a vállalat számára, hogy a Forma-1-be fektetett pénz megtérüljön, de amíg ez teljesül, nem gondolkoznak a kiszálláson. "Sokat költöttünk a 2014-ben debütáló új technológiára. Most még senki nem tudja megmondani, hogy 10-15 év múlva is megéri-e ez nekünk" - mondta. "Mindig igazolnunk kell, hogy jogosan fektettünk ennyi pénzt a Forma-1-be, ezért mindig megkérdezem a piaci szakértőimet, hogy mennyit nyerünk vele. Addig folytatjuk, amíg nyereségesek vagyunk. Most azok vagyunk, tehát folytatjuk."

A Renault 2013-ban négy csapatnak szállít motort, és Ghosn szerint elégedettek is a jelenlegi helyzetükkel. Nem tervezik, hogy újra saját gyári csapattal vegyenek részt az F1-ben. "Szerintem ennek nem lenne túl sok értelme" - mondta. "Sokkal ésszerűbb, hogy több csapattal és különböző cégekkel dolgozunk együtt. A mostani szerkezettel sokkal jobban érezzük magunkat."

Csatlakozzon hozzánka Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!