Nagy névvel erősít a Mol

Vágólapra másolva!
Egy elismert nemzetközi kutatási szakember, Alexander Dodds csatlakozik a Mol Csoporthoz. Dodds a kutatás-termelés üzletág ügyvezető igazgatója lesz, aki egyébként számos olajmamutnál is megfordult 30 éves pályafutása során. Legutóbb a TNK-BP ügyvezető igazgatója és elnök-vezérigazgatója volt, illetve az ExxonMobil Qatar vezérigazgatója. Dodds tapasztalata minden bizonnyal fontos lesz a Mol számára.
Vágólapra másolva!

Forrás: dcef-qatar.org

Az olajszektorban elismert nemzetközi kutatási szakember, Alexander Dodds csatlakozik a Mol Csoporthoz. Dodds a kutatás-termelés üzletág ügyvezető igazgatója posztot tölti majd be a magyar olajcégnél. A 30 évnél több tapasztalattal rendelkező Dodds a világ számos pontján dolgozott a pályafutása során. Megfordult Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, az Északi-tengeren, a Közel-Keleten, Ázsiában és Oroszországban is.

Legutóbb a TNK-BP orosz olajcég ügyvezető igazgatója és elnök-vezérigazgatója is volt, illetve az ExxonMobil katari egységét is vezette.

A Mol által publikált közlemény szerint Alexander Dodds jelenleg nem rendelkezik semmilyen Mol által kibocsátott értékpapírral.

Ambíciózus terveket szövöget a Mol a kutatás-termelés üzletágban

Alexander Dodds kinevezése jó hír lehet a Mol számára, hiszen egy kiemelkedő tudású szakemberrel bővül a cég. A kutatás-termelés üzletág pedig a Mol-nak is rendkívül fontos, mivel a jelenlegi napi 110 ezer hordós kitermelést 170-180 ezer hordóra szeretné feltornászni a társaság 2017-2020-ig.

A Mol számára további jó hír az is, hogy a Dodds komoly tapasztalatokkal rendelkezik Oroszországban, hiszen TNK-BP elnök-vezérigazgatójaként is tevékenykedett. A Mol-nak az orosz operáció kiemelt jelentőségű, hiszen az első negyedévben elért napi 17 ezer hordós kitermelést 2018-ra 40 ezer hordóra akarja feltornászni a vállalat.

Forrás: Origo

A Mol részvénye 0,4 százalékos pluszban mozog a nyitás utáni percekben.

Mol napi grafikon

Forrás: Origo