Vágólapra másolva!
Gálhidi György, a Szeged csapatának edzője úgy érezte, nem minden játékosa akarta az NB II-es bennmaradást a Kisvárda elleni osztályozón. A Szeged úgy bukta el 3-0-ra a meccset, hogy két játékost kiállítottak, az edzőt egy rasszisztának vélt mondat miatt elküldték a kispadról.

Viharos meccsen bukta el a Várda SE elleni osztályozót a Szeged, amely pedig az idegenben elért 1-1 után kedvező helyzetből várhatta a hazai visszavágót. Mégis a Várda szerzett vezetést a nyolcadik percben, majd a Szegedből a 15. percben előbb Tóthot, majd nyolc perccel később Ulviczkit állították ki.

A Szeged ráadásul az edzőjét is elvesztette, Gálhidi Györgyöt ugyanis Németh Ádám játékvezető elküldte a kispadról. "A bíró rassziszta megjegyzésért küldött lelátóra, mert azt mondtam, figyeljen már jobban, a kis cigány gyerek fetreng" - nyilatkozta Gálhidi a Nemzeti Sportnak, hozzátéve, hogy korábban dolgozott a cigányválogatottnál, valamint Kuvaitban, Ománban és Vietnamban, "ahol jellemzően nem fehérek futballoznak", úgyhogy ő nem érezte sértőnek a mondatot.

Gálhidi nem csak a bíró ítélete miatt volt dühös, hanem azért is, mert úgy érezte, volt egy csoport a csapaton belül, amelyik nem akarta a bennmaradást. "Tehetetlen vagyok, mert előjele nem volt a Várda elleni gyenge teljesítménynek. Az első mérkőzésen Kisvárdán a helyzetek alapján az első félidőben három nullára kellett volna vezetnünk, de nem vezettünk, és ez lényegesebb. Azt kell mondjam, néhány játékos három félidő alatt tönkretette féléves munkánkat" - mondta az edző, aki azt is problémának tartotta, hogy páran lebecsülték az ellenfelet.

Arra sem talált magyarázatot, miért voltak indulatosak játékosai, Tóth ugyanis szándékos rúgás, Ulviczi pedig könyöklés miatt kapott piros lapot. Gálhidi azt még nem tudja, marad-e a klubnál, kedden vagy szerdán találkozik a vezetőkkel, és utána dől el a sorsa.