Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kevésbé ismert európai városok a fapados légitársaságok repülőterei közelében

kevésbé ismert európai városok
Treviso is a kevésbé ismert európai városok között van
Fotó: Photononstop via AFP
Vágólapra másolva!
A fapados légitársaságok gyakran nem az úti célhoz közeli repülőtereken szállnak le, hanem azoktól távolabb. Ahelyett azonban, hogy ezt kellemetlenségnek tekintené, fontolja meg, hogy felfedezze ezeket a kevésbé ismert európai városokat.
Vágólapra másolva!

A fapados légitársaságok járataira foglaló utazók gyakran egy szükséges rossznak tartják a regionális repülőterekre való érkezést, cserébe azért, hogy olcsón eljussanak a távolabb lévő célállomásukra. Ha például fapados légitársasággal repül Párizsba, valószínűleg a fővárostól mintegy 85 kilométerre északnyugatra, a Beauvais-Tillé repülőtéren fog leszállni. Ha Milánóba foglal, könnyen az Orio al Serio nemzetközi repülőtérre érkezhet meg, amely közelebb van Bergamóhoz, mint az olasz divat fővárosához. De ahelyett, hogy ezt kényelmetlenségnek tekintené, fontolja meg, hogy segítségükkel felfedezi ezeket a kevésbé ismert európai városokat

kevésbé ismert európai városok
Treviso is a kevésbé ismert európai városok között van
Fotó: Photononstop via AFP / Photo by Daniele SCHNEIDER / Photononstop / Photononstop via AFP

Olcsó repülőjegyekkel elérhető úti célok

Míg a fapados légitársaságok a Velencéhez legközelebbi Marco Polo repülőtérre is repülnek, valószínűleg olcsóbb járatokat talál a Velence Treviso repülőtérre. Ha egyenesen az „úszó városba” szeretne menni, az több mint egy órás buszút, de mindössze 10 percnyire van busszal Treviso elegáns központja.

Trevisónak is vannak csatornái, amelyeket arisztokrata rezidenciák és árnyékot adó fák szegélyeznek. A központi macskaköves utcákat romantikus, fakó freskókkal díszített sorházak szegélyezik, míg a nagy Piazza dei Signori ad otthont a 13. századi Palazzo dei Trecentonak. A város mindössze félórányira van Conegliano dombjaitól, ahol kitűnő proseccót készítenek, így a város kifinomult bárjai tökéletesek egy vacsora előtti, helyi habzóborhoz.

Rejtett kincsek Európában: hova érdemes ellátogatni?

A Girona-Costa Brava repülőtér lehet a második legközelebbi Barcelona turisztikai központjához, de még így is 100 kilométerre van tőle. Ahogy a neve is sugallja, sokkal közelebb van Girona városához, amely 16 perces busszal érhető el.

A középkori központ a történelem szerelmesei számára olyan építészeti gazdagságot rejt magában, mint a katonai erődítmények impozáns maradványai, a labirintusszerű zsidónegyed és a fenséges, katedrális. A Numbeo költség-összehasonlító oldal szerint, ha szereti a finom ételeket, az étkezések körülbelül 25 százalékkal olcsóbbak Gironában, mint Barcelonában.

Alternatív úti célok: Európa titkos helyei

Ha valaki Londonba akar utazni, öt repülőtér közül lehet választani. Közülük a Stansted repülőtér viteldíjai általában a legolcsóbbak, de az utazóknak 50 perces vonat- vagy buszúttal kell számolniuk onnan a fővárosba. Vonattal azonban fél óra alatt elérheti Cambridge városát, amely híres a több évszázados egyeteméről.

A Cambridge Universityt alkotó 31 college-ból talán a legimpozánsabb a King’s College. 

Kápolnája öt különböző angol király védnöksége alatt épült. A közel 90 méter hosszú épület egy hatalmas katedrálisra emlékeztet, tarkabarka ólomüveg ablakaival, kőből faragott heraldikai szimbolikával és elbűvölő mennyezettel.

kevésbé ismert európai városok
A cambridge-i King's College kápolnája
Fotó: robertharding via AFP / robertharding via AFP/Alan Copson

A University of Cambridge néhány híres helyszíne:

  • Sóhajok hídja
  • Botanikus kert
  • Nagy Szent Mária-templom
  • Goldie csónakház
  • King's College kápolna

Parkjaival és folyópartjaival Cambridge vidéki és festői. A központ macskaköves utcái zsúfoltak diákokkal és turistákkal, és minden sarkon hangulatos kávézók sorakoznak. A főutcákon sétálva rokokó boltíveket, gótikus tornyokat és neoklasszikus oszlopsorokat fedezhet fel, amelyek a középkorig visszanyúló egyetemhez tartoznak.

Költséghatékony utazás kevésbé ismert európai városokba

A Beauvais-Tillé repülőteret kereskedelmi célból Paris-Beauvais-nak nevezik, de több mint egy órányira van a francia fővárostól. A helyi busszal azonban mindössze 15 perc alatt elérhető Beauvais központja.

Lehet, hogy Beauvais kicsi város Párizshoz képest, de kulturális értelemben nagyot szól. 

A Szent Péter-katedrális a sztárattrakció, egy grandiózus gótikus templom magasba nyúló tornyokkal. Egy 19. századi csillagászati óra is található benne 52 számlappal, amely mutatja a bolygók helyzetét a Naprendszerben és az aktuális időt a világ 18 városában. A beauvais-i püspökök meseszerű püspöki palotája ma a Musée de l’Oise. Ősi kerámiák, régészeti leletek, márványszobrok és 19. és 20. századi festmények gyűjteményének ad otthont.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről