Drog, nőverés, betöréses rablás - a legbalhésabb sorozatszínészek

Charlie Sheen és pornószínésznő barátnői, egy magánrepülőn, 2011
Vágólapra másolva!
Charlie Sheen megint balhézik, még azok után is, hogy a Két pasi - meg egy kicsi körüli botrányaival tele volt a világsajtó. Nem ő persze az egyetlen nehezen kezelhető sorozatszínész, többeknek vannak, voltak kisebb-nagyobb stiklijeik, sokuknak több rendőrségi ügye is volt. Íme, tíz színész (illetve két esetben a komplett szereplőgárda), akikkel nem szívesen dolgoznánk együtt.
Vágólapra másolva!

Angus T. Jones

Még nagyon fiatal (nincs húszéves), de könnyen lehet, hogy a következő Charlie Sheenné növi ki magát. Egy videóban ugyanis szennynek nevezte saját vígjátéksorozatát, a Két pasi - meg egy kicsi-t, és arra kérte a nézőket, hogy ne kövessék figyelemmel a történetet. A nyilatkozat után egyből bocsánatot kért, de nem sokra ment vele: a CBS főnöke, Les Moonves még a következő héten is azt emlegette, hogy a színész könnyen megütheti a bokáját, a történet további részében jóval kevesebb szerepet is kapott.

Forrás: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

A Lost több színésze

A Lost latin szépségére, Michelle Rodriguezre (a lenti képen) 2003-ban háromévi próbaidőt szabtak ki ittas vezetés és közlekedési szabálysértés miatt, de ismét részegen ült a volán mögé, így közmunkára és a próbaidő meghosszabbítására ítélték, majd 2007-ben száznyolcvan napos börtönbüntetést kapott - aminek a tizedét le is ülte.

ABC

Közúti szabálysértésben a Lost-szereplők amúgy is utolérhetetlenek voltak egy időben: Rodriguez mellett Cynthia Watrost és Daniel Dae Kimet is letartóztatták ittas vezetésért, 2006-ban pedig Adewale Akinnuoye-Agbaje is sorra került. Ő ugyan nem ivott, de fittyet hányt a rendőri parancsokra, így erőszakkal bilincselték meg és vitték be, hat órát ült a fogdában.

Stohl András

A magyar sorozatsztárokat sem hagyhatjuk ki, így a listáról nem marad le a Tűzvonalban című krimisorozatban látott Stohl András sem. Már 2002-ben ittasan vezetett - akkor 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélték -, majd Dopeman arról számolt be a könyvében, hogy együtt fogyasztottak kokaint. Később a Segal-ügyben is kihallgatták, aztán orvvadászat gyanújával kapcsolta le a rendőrség, végül börtönbe is került, miután ittasan karambolozott. Tíz hónapra ítélték, annak a felét ülte le, tavaly márciusban feltételesen szabadult.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Damu Roland

A Jóban Rosszban színésze jelenleg is börtönben van: idén januárban a Kúria is helybenhagyta a másodfokú bíróság jogerős döntését, amely bántalmazás és erőszak miatt négy és fél évre ítélte az egykori sorozatsztárt. Damu a vád szerint 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - az általa bántalmazott nő élettársa volt, és rendszeresen alakult ki köztük tettlegességig fajuló konfliktus, 2010 őszén pedig Damu meg is erőszakolta a nőt.

Fotó: Nagy Attila [origo]

Lane Garrison

A szökés szépfiúja 2006-ban karambolozott, a baleset után pedig a Kaliforniában maximálisan megengedett véralkoholszint dupláját mérték nála. A kocsija letért az útról, egy fának csapódott, egy tizenhét éves utasa meghalt, a két, hátul ülő tizenöt éves lány pedig megsérült. 2007 októberében három év, négy hónap börtönre ítélték, végül 2009 áprilisban szabadult, jó magaviselet miatt. 2012-ben aztán felpofozta a barátnőjét is, amiből szintén bírósági ügy lett, de akkor elkerülte a börtönt.

FOX

A Maffiózók több színésze

2011-ben többször járt a bíróságon a Tony Darrow művésznéven ismert Anthony Borgese (a lenti képen), aki a Maffiózók tizennégy epizódjában játszotta Larry Boy Baresét, és Woody Allen több filmjében is feltűnt. A színész beismerte, hogy kapcsolatban állt New York híres maffiaklánjával, a Gambino családdal, zsarolási akcióban és súlyos testi sértésben is részt vett. Bár akár három év börtönt is kaphatott volna, csupán hat hónap háziőrizetre és közmunkára ítélték.

HBO

A Maffiózók szereplői közül nem Darrow volt az első, akinek meggyűlt a baja a törvénnyel: Lilo Brancatót 2009-ben tíz év fegyházra ítélte a bíróság, miután részt vett egy betöréses rablásban, ahol társa lelőtt egy szolgálaton kívüli rendőrt. Robert Iler szintén rablásba keveredett még 2002-ben, Vincent Pastore a barátnőjét bántalmazta, John Ventimigliát és Joseph Gannascolit ittas vezetés miatt vitték be a rendőrök.

Gary Dourdan

A Helyszínelők színészét 2008-ban azért tartóztatták le, mert kokaint, heroint és ecstasyt, illetve különféle gyógyszereket találtak nála, akkor az ügyész által kért, majd' négyhónapos börtönbüntetés helyett végül csak drogelvonóra küldték. 2011-ben szintén drog hatása alatt karambolozott - de a vádakat ejtették -, majd a barátnőjét bántalmazta, ami miatt távoltartási végzést kapott. Tavaly novemberben állítólag csődbe is ment: miközben papíron úgy tizenöt ezer dollárt keresett havonta, azt mondta, körülbelül háromszáz dollárja marad, miután befizette a számláit.

CBS

Johnny Lewis

A Kemény motorosok-ban látott Johnny Lewis holttestét tavaly szeptemberben találták meg egy Los Angeles-i ház előtt, miután leugrott vagy leesett annak tetejéről. Az épületben egy idős nő holttestére is rábukkant a rendőrség, ő a színész főbérlője volt - azt gyanították, hogy a problémás színésznek köze volt a 91 éves asszony halálához, mint ahogy a macskáéhoz is, amelyet szintén a házban találtak. A színész halálán a Kemény motorosok alkotója, Kurt Sutter sem lepődött meg, ismerve annak önpusztító életmódját.

FX

Kiefer Sutherland

Mindig is szerette a zűrös alakok társaságát: karrierje elején például három évig volt Robert Downey Jr. szobatársa, és jelen volt, amikor Gary Oldmant ittas vezetésen kapták. Ő maga is többször összeütközésbe került a törvénnyel: 2004-ben és 2007-ben is letartóztatták ittas vezetésért, utóbbi alkalommal negyvennyolc napos börtönbüntetésre is ítéltek, mivel épp próbaidőn volt. 2009-ben - állítólag Brooke Shieldst védve - lefejelte Jack McCollough divattervezőt, de vele aztán peren kívül meg tudott egyezni.

Fox

Charlie Sheen

Napjaink legbalhésabb sorozatszínésze kétségkívül Charlie Sheen: bár nem ő követi el a legnagyobb stikliket, napi szinten gondoskodik arról, hogy foglalkozzon vele a sajtó. A Két pasi - meg egy kicsi-t, illetve annak alkotóját addig szidta, míg kirúgták, majd az őrület jelei is kezdtek megjelenni rajta - a jelenségről bővebben írtunk itt. Most új sorozata, az Anger Management körül is áll a bál, Sheen ugyanis nem épp a legfinomabb módon rúgta ki kolléganőjét, Selma Blairt, aki - valószínűleg jogosan - panaszkodott arra, hogy a színésszel képtelenség együtt dolgozni.

Forrás: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown