"Egy vatikáni bérgyilkos varázsló vagyok" - Charlie Sheen nagy formában

Charlie Sheen amerikai színész
Vágólapra másolva!
Charlie Sheen az elmúlt két napban sem állt le, ügyével, nyilatkozataival napi szinten foglalkozik az amerikai sajtó. Ő maga egyfajta popkulturális ikonná vált, számos képregényben és rajzfilmben helyet kapott, szövegeit több weboldalon gyűjtik, twitteres adatlapjával pedig világrekorderré vált. 
Vágólapra másolva!

Charlie Sheent egy sor balhé után február 25-én rúgta ki a Warner Bros. (az esetről itt olvashat bővebben), sőt a biztonsági őröknek azt is kiadták, hogy ha a színészt csak meglátják a stúdió területén, azonnal hajítsák ki. Sheennek jelen pillanatban nincs tehát állása, viszont többet beszélnek róla, mint valaha - tegyük hozzá, közben az anyagiak miatt sincs miért aggódnia, hisz egy ideje a legjobban kereső sorozatszínésznek számít, a Két pasi - meg egy kicsi egyetlen epizódjáért 1,8 millió dollárt (körülbelül 356 millió forintnak megfelelő összeget) tehetett zsebre.

Kirúgása után Sheen folytatta médiaturnéját, melynek során a Larry King helyét átvevő Piers Morgan show-jába is betoppant meglepetésvendégként: itt többek között azt is elárulta, hogy Hollywood két másik rosszfiúja, Mel Gibson (aki szerinte "kőkemény fickó") és Sean Penn biztosította őt a támogatásáról. Szinte már szokás szerint elmondta, hogy alkalmatlannak találja lehetséges helyettesét, John Stamost, és megjósolta a CBS-nek, hogy a Két pasi - meg egy kicsi nézettsége azonnal zuhanni fog, ha ő kikerül a sorozatból. "Szeretném megsürgetni Lest és Chuckot, hogy jelentkezzenek" - tette hozzá, a CBS elnökére, Les Moonvesre és a széria alkotójára, Chuck Lorre-ra utalva.

A Piers Morgan Tonight eddigi legjobb nézettségét érte el, a felhívásra azonban Lorre és Moonves is negatívan reagált: előbbi egy másik sorozata, a Mike and Molly végén feltűnő kártyán cikizte Sheent. A színész erre az Intim részek-ből is ismert Howard Stern műsorába is bejelentkezett, követelve, hogy rúgják ki Lorre-t.

Forrás: [origo]

"Három sorozata fut, de azt elfelejti, hogy csak a miénk után indíthatta el a másik kettőt. Próbál engem kigolyózni, de nem fog neki sikerülni, mert ostobán és gyerekesen taktikázik. Szerintem a megoldás az lenne, ha Les őt kirúgná, engem meg visszavenne - ezzel mindenki csak nyerne" - mondta Sheen. Az ötletért azonban Moonves sem lelkesedett, úgy nyilatkozott, a színésznek inkább az Emmy-díjért kellett volna ennyire kampányolnia - Sheen ezt csak azzal nyugtázta, hogy "jó poén volt".

Howard Stern később maga is kifigurázta Sheent, rendezett ugyanis egy szépségversenyt pornószínésznők számára - a részvétel feltétele csak az volt, hogy a versenyzőnek valamilyen kapcsolatban kellett állnia Sheennel. A színész ugyanis nagy rajongója a pornó műfajának, a rögtönzött versenyben részt vett Kacey Jordannel, Capri Andersennel és Melanie Riosszal is futott már, sőt jelenlegi barátnője, Bree Olson is ebből a körből került ki.

"Bolondokkal és törpékkel küzdök"

A folytonos huzavona, az elmúlt napokban, hetekben adott kusza nyilatkozatok hatására a színész közben egyfajta popkulturális ikonná válik, számos karikatúra, képregény és rajzfilm született már róla, melyekből a Washington Post össze is gyűjtött párat. A Daily Beast egyenesen beatköltőnek nevezte, és verseket állított össze az ominózus nyilatkozatokból. Csak egy példa, amely a Puha célpontok címet viseli: "Nézd, mivel küzdök, ember. / Bolondokkal küzdök / és törpékkel. / Puha célpontokkal küzdök, / és a bombázás úgy zajlik, / hogy alsógatyában vagyok, / még a reggeli első kávém előtt."

AFP

Sheen rövidebb beszólásait cetliken gyűjti az Éld a Sheen-álmot elnevezésű oldal, ezek között olyan gyöngyszemekre bukkanhatunk, mint a "Nem vagyok Thomas Jefferson. Ő egy punci volt" vagy az "Egy drogon rajta vagyok. A neve Charlie Sheen". A Los Angeles Times szótárat állított össze a Sheen által használt kifejezésekből, és szintén idéz pár beszólást: "Az anonim alkoholisták klubját a normális embereknek találták ki. Nem azoknak, akiknek tigrisvér folyik az ereikben, és Adonisz-DNS-sel rendelkeznek. Én azért éltem túl a drogfüggőséget, mert én én vagyok. Más vagyok. Másmilyen a szervezetem, másmilyen az agyam, másmilyen a szívem. Tigrisvér folyik bennem, ember."

Az anonim alkoholisták klubját már korábban is "lehúzós szektá"-nak titulálta, de akkor még nem a tigrisvérnek, hanem elméje erejének köszönhette gyógyulását. "Egy vatikáni bérgyilkos varázsló vagyok" - mondta, amit azonban a varázslók, mármint a magukat annak tartó emberek azóta ki is kértek maguknak. Egy férfi boszorkány, Christian Day ki is jelentette, akcióba lép Sheen ellen - persze nem törvényes, hanem mágikus akcióra gondolt.

Forrás: AFP

Sheen közben rendületlenül szórja a hasonló aranyköpéseket, sőt, hogy ennek teret adjon, március 1-jén regisztrálta magát a Twitteren is, ahol egyből az első bejegyzésében győztesnek nevezte magát. Mellesleg feltett magáról egy Bree Olsonnal közös képet - aki amúgy pornósztár, de az édesanyja állítólag így is félti Sheentől -, twitteres adatlapja pedig alig több mint huszonnégy óra alatt egymillió követőre tett szert, ami a Guinness mérése szerint új rekord.

Miközben mindenki Sheenre figyel, a családja inkább távol szeretne maradni tőle: felesége, Brooke Mueller - akit 2009 karácsonyán bántalmazott - távoltartási végzést kért a gyerekeire, és meg is kapta a bíróságtól. A színésznek erre szintén volt egy jellegzetes mondása, állítólag azzal fenyegette a feleségét, hogy levágja a fejét, és beteszi egy dobozba.