Milliárdokat hoz a foci-VB az Adidasnak

Vágólapra másolva!
Jó üzlet a foci-VB az Adidasnak, a cég ugyanis legalább 2 milliárd eurós bevételre számít jövőre a labdarúgással kapcsolatos termékeinek értékesítéséből. A Nike és az Adidas között így még szorosabb verseny alakulhat ki a teljes sportszerpiacon, bár még így is a Nike lesz a legnagyobb szereplő.
Vágólapra másolva!

Nagy biznisz a foci-VB az Adidas számára, a német vállalat ugyanis legalább 2 milliárd eurós bevételre számít a futballtól következő évben, nagyrészt a brazíliai világbajnokság kedvező hatása miatt. A vállalat elárulta, hogy már az év második felétől bevezetik azokat a termékeket a piacra, amik a jövő évi világbajnoksággal kapcsolatosak.

Tavaly egyébként 1,7 milliárd eurós bevételt hozott a ladbarúgás az Adidas számára, idén azonban értelemszerűen valamelyest alacsonyabb figyelmet kap az üzletág, mivel EB-t és VB-t csak négyévente rendeznek. A figyelem így olyan üzletágakra terelődnek, mint a futás, vagy a fitnesz.

Bár az Adidas csak a második legnagyobb sportszergyártónak számít a Nike miatt, a fociban továbbra is a német cég az úr, hiszen a cipők, mezek, labdák, stb. eladásából származó bevétel valamelyest alacsonyabb az amerikai cégnél. A teljes részesedést tekintve pedig egyre kisebb a különbség a Nike és az Adidas között, utóbbi számára külön kedvező, hogy az "árbevétel-tuningoló" VB-t egy latin-amerikai országban rendezik, melytől nagy növekedést remél az Adidas a teljes árbevételt tekintve.

Az Adidas árfolyama (Xetra)

Forrás: Origo