Nagyot szólhat az OTP a nagybank szerint

Vágólapra másolva!
Még mindig szereti az OTP részvényeit a JP Morgan, de az elemző szerint az árfolyam nem a 6200 forintos szintet, hanem sokkal inkább az 5840 forintosat célozhatja majd meg a következő hónapokban. A patinás befektetési bank még így is sokkal optimistábban áll a hazai bankpapírhoz, mint úgy általában véve az elemzői kar.
Vágólapra másolva!

Csökkentette OTP célárát a JP Morgan, bár még az 5840 forintos szint is igen jelentős felértékelődéssel kecsegtet a 4755 forintos legutóbbi zárószintekhez képest. Ezért is ajánlják ügyfeleiknek továbbra is azt, hogy ha tudják, még mindig vásárolják a bankpapírokat.

Az OTP részvényeket követő elemzők körében a JP Morgan az egyik legoptimistábbnak számít. Elég például azt megnézni, hogy jelenleg az elemzői célárfolyamok átlaga 4988 forintnál húzódik, ami jóval elmarad a most lefele módosított értéktől is.

A befektetési bank azért is láthatja szebbnek az OTP kilátásait, mert a jövőben alacsonyabb céltartalékolásra és részben emiatt magasabb eredménytermelésre számít, mint a többiek. Az orosz és ukrán leánybankok kilátásait is sokkal rózsásabbnak látják, mindezek miatt kerülhetett fel a részvény a CEEMEA régióban leginkább preferált bankpapírok listájára.
Forrás: Origo