Kevesebbet ér az OTP

Vágólapra másolva!
5400 forintról 5100 forintra csökkentette az OTP részvényére megfogalmazott célárat a Deutsche Bank. Az ajánlás pedig tartás maradt. Az elemző elsősorban a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatos bizonytalanságok miatt csökkentett célárán.
Vágólapra másolva!

5100 forintra csökkentette az OTP-re vonatkozó 12 havi célárát a Deutsche Bank a legfrissebb elemzésében a korábbi 5400 forintról. Az elemző tartásra javasolja az OTP részvényét annak ellenére, hogy több mint 13 százalékos felértékelődési potenciállal rendelkezik a papír.

A részvény az elmúlt napokban az új devizahiteleseket érintő mentőcsomag-tervezet és a Csányi Sándor eladásai miatt közel 20 százalékot esett.

forrás: Investor.hu

Az elemző szerint az újabb devizaadós-mentés tovább növeli Magyarországon a bizonytalanságot és ez egy újabb intézkedés, ami a bankszektornak terhet jelent. A szakértő szerint a 2011-es végtörlesztéshez hasonlóan oldhatja meg a kormány a devizahitelesek problémáját. (Az elemzés készítésekor a mai sajtóértesülésekkel még nem számolhatott az elemző - a szerk.)

A Deutsche Bank kalkulációi szerint 14 milliárd forintos negatív tétel lehet 2013-ban adózás utáni szinten az önkormányzati hitelek után befizetendő 7 százalékos adó, továbbá a megemelt pénzügyi tranzakciós adó is 2-3 milliárd forintos negatív tételként jelenhet meg.

A Deutsche Bank 11 százalékkal csökkentette az idei profitvárakozását, a jövő évi 4, míg a 2015-ös 6 százalékkal lehet alacsonyabb a korábban vártnál, így idén 111 milliárd forintos nettó eredményt hozhat össze az OTP.

Az OTP részvénye mindenesetre jól teljesít a mai kereskedés során, 1,8 százalékos pluszban jár már a papír. Főként a devizaadósokat érintő legfrissebb információk miatt, illetve Csányi Sándor tegnapi és ma reggeli pozitív kommentje miatt.

OTP napi grafikon

forrás: Investor.hu