Vágólapra másolva!
Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint Hosszú Katinka korábbi edzője, Dave Salo arra törekedett, hogy csak az amerikai versenyzőknek sikerüljön jól a londoni olimpia.

A magyar úszók három aranyérméből kettőt Hosszú Katinka szerzett, 200 és 400 vegyesen, míg 200 pillangón bronzérmes lett. Kiss László szerint a kiváló eredményekben nagy szerepe van annak, hogy az úszó hazajött az Egyesült Államokból, és az olimpia után edzőt váltott.

"Szerettem volna, hogy egy évvel London előtt hazajöjjön. Akkor még a Dave Salo volt az edzője. Mondtam neki, hogy minden amerikai edző úgy csinálja, és nem csak a magyarokkal, hogy az olimpia ne sikerüljön, csak az amerikaiaknak, ő is úgy fog járni. Utólag igazat adott, persze ezen már nem tudunk segíteni. Lám-lám, itt a bizonyíték, milyen fantasztikus eredményeket tudott elérni Barcelonában" - mondta Kiss a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Hosszú a vasárnap befejeződött vb óta négy világcsúcsot is úszott az eindhoveni rövidpályás Világkupán, a Vk után pedig összeházasodik jelenlegi edzőjével, a szintén amerikai Shane Tusuppal, akinek Salóval szemben ő az egyetlen versenyzője.

Kiss László csak a nyíltvízi úszással nem volt kibékülve Barcelonában, komoly kritikát fogalmazott meg a körülményekről. "Mintha vízibirkózás lenne, szinte letapossák egymást, és úgy néz ki, hogy ebben a sportágban ez teljesen természetes" - mondta a szövetségi kapitány.