Pesszimistább lett a Richterre az Equilor

Vágólapra másolva!
Csökkentett a Richter célárán az Equilor szakértője, aki a korábbi 4360 forintról 4250 forintra vágta vissza a papírok egy év múlva várható célárfolyamát.
Vágólapra másolva!

A korábbi 4360 forintról 4250 forintra vágta vissza a Richter részvények célárát az Equilor elemzője. A szakértő viszont nem változtatott ajánlásán, továbbra is vételre javasolja a gyógyszercég papírjait.

Az elemző szerint az emelkedő magyar kötvényhozamok, és az óvatos gazdasági növekedési kilátások indokolták az alacsonyabb célárat. A vállalat EBIT marginja pedig 19 százalékról 18 százalékra csökkenhet a tovább növekvő fix költségek miatt. Viszont a Richter nagyon valószínű, hogy visszakerül az MSCI feltörekvő piaci indexbe, ami hozzájárulhat a vállalat fellendüléséhez.

A célárcsökkentés után még mindig lehet tere az emelkedésnek az Equilor szerint, mivel a célként megjelölt, 12 hónap múlva várható 4250 forintos árfolyamnál jóval alacsonyabb szinteken mozog a Richter árfolyama. Ennek tudható be a vételi ajánlás fenntartása. A papírok dél körül 0,2 százalékos pluszban, a 3580 forintos szint környékén találhatóak.

A Richtert követő szakértők legtöbbje lát még felértékelődési lehetőséget a papírban, mivel az elemzők átlagosan 4206 forintos célárat párosítanak a részvényhez. Ez több mint 600 forinttal magasabb a jelenlegi árfolyamnál.

Forrás: Origo