Minőségi csokival lett a hónap KKV-ja

A ChocoMe Kft. nyerte a "Díj a sikeres vállalkozásért" KKV-kategóriáját
Vágólapra másolva!
A nemzetgazdasági miniszter mostantól havonta fogja átadni a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerést - írja az MTI. A KKV-szektor első díjazottja a ChocoMe Kft.
Vágólapra másolva!

A gazdasági életben is el kell ismerni a teljesítményt, és arra kell buzdítani a vállalkozásokat, hogy folytassák tevékenységüket Magyarországon - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az átadási ceremónia alkalmával. A díjat egyébként első sorban PR-célból hozták létre, hogy "a vállalkozások sikerein keresztül a magyar gazdaságra irányítsák a figyelmet". A kormány célja továbbra is, hogy Magyarország a régió legversenyképesebb gazdaságává váljon, és hogy az országra lehetséges befektetési helyként gondoljanak, olyanra ahová érdemes tőkét hozni.

A mostantól havi rendszerességgel átadott díjakat egy háromtagú zsűri ítéli oda, amelynek tagjai Felcsuti Zsolt, az MPF csoport igazgatóságának elnöke, Kozma András, a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatója, és Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletfejlesztési igazgatója. A három kategória a gazdasági élet három fontos szegmensét: a nagyvállalatokat, a KKV-kat és az induló vállalkozásokat fedi le. Ebben a hónapban a Teva csoportot, a ChocoMe Kft.-t és a Clariton Kft.-t hirdették ki győztesnek.

Mészáros Gábor, a kis- és közepes vállalkozások kategóriájában díjazott, kézi készítésű csokoládékat gyártó ChocoMe Kft. tulajdonosa a díj átvételekor elmondta: a cég egy egyszemélyes kényszervállalkozásból indult három éve, onnan nőtte ki magát. Jelenleg már 14 országban érhetők el termékeik Európában és Ausztráliában, az Egyesült Államokban pedig idén ősszel indítja a gyártást a cég. A tulajdonos kiemelte: bízik benne, hogy cége példája a fiataloknak, a pályakezdőknek is ösztönző példa lehet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapja egyelőre nem tartalmaz semmit arra nézve, hogy a díjra hogyan lehet pályázni illetve hogy a nyerteseket milyen szempontrendszer szerint választják ki, de amint a fentiekről több információnk lesz, frissítjük a cikkünket.