Újabb befektető érdeklődik a BlackBerry iránt

Vágólapra másolva!
Már a Cerberus Capital is érdeklődik a BlackBerry iránt a bennfentesek szerint, így könnyen elképzelhető, hogy egy felvásárlási csata is kialakulhat az okostelefongyártó körül. A befektetők sem fogadták rosszul a híreket, a tegnap esti órákban egyből 8 dollárig száguldtak a részvények.
Vágólapra másolva!

Újabb kérője akadhat a BlackBerrynek, a legfrissebb sajtóértesülések szerint ugyanis már a Cerberus Capital is legyeskedik a technológiai cég körül, és szintén betekintést nyerhet az okostelefonokat gyártó cég pénzügyi adataiba. Bár a Wall Street Journal meg nem nevezett forrásokra hivatkozik, a bennfentesek szerint a Cerberuson kívül még egy kockázati tőketársaság is érdeklődik a BlackBerry iránt.

Pörög tehát a pletykamalom, aminek talán az lehet a legnagyobb szele, hogy a BlackBerry még múlthét hétfőn jelentette be, megállapodott a Fairfax Capital vezette konzorciummal. A Fairfax így részvényenként 9 dollárért szerezheti meg a BlackBerryt, amennyiben a könyvek átvilágítása során mindent megfelelőnek talál.

Ezzel együtt a felvásárlás még közel sem biztos, a felek ugyanis elállhatnak attól. A BlackBerry számára így lehetőség van arra, hogy végül másnak adja el magát, például a Cerberusnak, vagy más kockázati tőketársaságnak. Ugyanakkor a BlackBerrynek ebben az esetbe 150 millió dolláros kötelezettsége keletkezne, ami látva a keddi bejelentést, meglehetősen nagy összegnek számít. Kedden a cég még azt jelentette be, hogy a korábbi 100 helyett 400 millió dolláros költségek merülhetnek fel az év végéig a nagy átszervezésekkel kapcsolatban. Akkor a részvények 6 százalékot estek a hírre.

A befektetők azonban egyelőre nem adnak sok esélyt annak, hogy a Fairfax vezette konzorcium ténylegesen megszerzi a BlackBerryt, amit jól mutat az is, hogy az árfolyam egyelőre még a 8 dollárt sem éri el. A Cerberus megjelenésével viszont annak az esélye sincs kizárva, hogy kisebb felvásárlási csata is kialakul a BlackBerry miatt, bár a bennfentesek szerint a Cerberus ebben nem kívánna részt venni.

Ugyanakkor a befektetők jól fogadták az újabb szereplő „megjelenését”, az árfolyam kapásból visszatért 8 dollár közelébe, holott a tegnapi kereskedés elején még 7,5 dollárnál is járt az árfolyam.

A BlackBerry árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg