Messze még az igazi tőzsderali

Vágólapra másolva!
Két grafikon mellett semmiképpen sem szeretnénk csak úgy elmenni a héten. Nem azért, mert akkora megmondás van bennük, ami mindenképp ide kívánkozik, jóval inkább azért, mert könnyen fogyaszthatóan segítenek az idei részvénypiaci rali elhelyezésében. 
Vágólapra másolva!

Nagyon szeretjük a Business Insider tömör, grafikonokat felsorakoztató anyagait, ezt a rövid írást is itt találtuk. Miről is van szó?

Semmi eget rengetőről, egyszerűen két grafikonról, melyek a részvénypiacok éves (illetve hároméves) változását ábrázolják 1927 és 2013 között. Bár közel 25 százalékot emelkedett idén az amerikai részvénypiac, láthatjuk, hogy ez még nem nevezhető extrém mozgásnak, bőven voltak már 30-35 százalékos, vagy afeletti éves emelkedések is (igaz ilyenre a 2000-es években még egyszer sem volt példa).

Forrás: Investor.hu

Ha kicsit hosszabb távra, mondjuk három évre tekintünk, akkor az amerikai piac most látott teljesítménye teljesen szokásosnak mondható, extrém elrugaszkodásnak nyoma sincs. A két grafikon szerint tehát egyáltalán nem példanélküliek a mostaninál is erősebb részvénypiaci teljesítmények, ha pusztán a múltbeli teljesítményekből indulunk ki.

Forrás: Investor.hu