Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az olimpia ezüstérmes magyar cselgáncsozó, Ungvári Miklós elindul a januári Dakar-ralin - írja a Blikk.

A 33 éves sportoló a napilapnak elmondta, hogy a világ legnagyobb terepraliversenyét tavaly már teljesítő Sebestyén Sándor, Bognár József párossal áll rajthoz a Dél-Amerikában rendezendő viadalon.

"Megbeszéltem az edzőmmel, kell egy kis kikapcsolódás, hogy feltöltődjek a következő év feladataira. A Dakar-részvétel erre tökéletesen alkalmas és a trénerem mellett a családom is rábólintott az ötletemre, hogy rajthoz állok. Sokat gondoltam arra, milyen jó lenne egyszer elindulni, és most Sándornak és a profi csapatnak köszönhetően megvalósul az álmom" - nyilatkozta Ungvári.

Ungvárira komoly erőpróba vár Fotó: Szabó Balázs - Origo



Sebestyén Sándor szerint Ungvárinak jó az erőnléte, de őt is próbára fogja tenni a verseny. "Már ült mellettem Miklós, azaz kicsit megtapasztalhatta, milyen érzés egy speciális terepjáróval száguldani. Sőt, azt is kipróbáltuk, mennyire bírja, ha hátul foglal helyet, ahogy majd a Dakaron teszi. Nem volt hányingere, nem szédült, jól viselte a gyűrődést. Az erőállapota kimagasló, de mondtam neki, jó, ha felkészül rá, a két hét alatt olyan pszichikai és fizikai terhelést kap, amelyhez nincs hozzászokva. Nagyon meleg lesz, a terep nem csak a technikát, az embereket is igénybe veszi, ráadásul mindegy, mennyire fáradtál el előző nap, reggel muszáj elrajtolni, pihenésre nincs idő. Figyelmeztettem, felejthetetlen élményben lesz része, de erőltetett menet vár rá."

Mindent egy helyen az Eb-ről