Vágólapra másolva!
Kedden Görögországgal találkozik a Világligában a férfipóló-válogatott (Digi1, 18.45), Benedek Tibor szövetségi kapitány a kerethirdetéskor a napi programot megborító kétórás vérdopping-vizsgálatra panaszkodott.

Hétfőn már a meccs helyszínén, Miskolcon edzett a csapat, a tizennégyes keretből végül kimaradó Jansik Szilárd kivételével.

A pólósok vasárnap délután és hétfő délelőtt még a Komjádiban edzettek, majd a Kemény Dénes-uszoda felé vették az irányt, de a tervezettnél két órával később. A Komiban ugyanis előre be nem jelentett doppingtesztre érkeztek a MACS ellenőrei, akik vért vettek a játékosoktól. "Egyszerre hat embert jelöltek ki 'csapolásra', ami az adminisztráció okán eléggé sok időt vitt el" - írta a Waterpolo.hu.

Benedek az edzésekről elmondta: "Vasárnap nagyon jó volt látni, milyen gyorsan jönnek vissza a dolgok, most viszont úgy éreztem, azért nem lenne baj, ha lenne még egy kicsivel több időnk a gyakorlásra. Összességében azért nem vagyok elégedetlen, és abban is bízom, hogy nem fárasztottam ki őket nagyon, mindenesetre megpróbáltam nem túlzásba vinni az edzéseket, hogy a meccseken tudjanak pörögni a játékosok."

Ugyan nem úszással fárasztotta a srácokat a kapitány, de a csapat játéka annyira sokmozgásos elöl is, hátul is, előnyben is, hátrányban is, hogy a taktikai elemek gyakorlása önmagában is elég teherpróba.

A görögökkel legutóbb a vb negyeddöntőjében találkoztunk, a vége 9-3 lett, ám a mérkőzés sokáig igencsak kiegyenlített volt, három negyed után még csupán 5-3-ra vezettünk. A nyáron viszont kétszer is győztek ellenünk, egyszer Lamiában 10-8-ra, egyszer a Margitszigeten 10-9-re, mindkét találkozón elég jól lőtték a fórokat (10/5, majd 10/6), miközben mi küszködtünk (13/2, 14/2).

A vébén viszont fordult a kocka: 13/7 nálunk, 14/2 náluk, avagy addigra összeért a védekezésünk és a fórmegjátszásunk is, illetve, hogy egészen pontosak legyünk: azon a görögök elleni meccsen állt össze véglegesen válogatott játéka.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila
Mezőnyjátékosok: Szivós Márton, Tóth Márton, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Gór Nagy Miklós, Salamon Ferenc