Kezdődik a kiszorítás az Egisnél

Vágólapra másolva!
A korábban bejelentetteknek megfelelően a Servier gyakorolja vételi jogát a még tulajdonában nem álló Egis részvényekre, azaz megindult a kiszorítási eljárás. A befektetők ennek során is 28 000 forintot kaphatnak részvényenként ugyanúgy, mint a nyilvános vételi ajánlat elfogadása során.
Vágólapra másolva!
  • Az Egis múlt heti közleménye szerint francia anyavállalata, a Servier 96,43 százalékra növelte részesedését a hazai gyógyszercégben a korábbi 50,91 százalékról.
  • A nyilvános vételi ajánlat sikeressége eredményeképpen a Servier élni kíván a kiszorítással, melyet már korábban is jelzett.
  • A kisrészvényesek továbbra is 28 000 forintot kaphatnak papíronként, ehhez azonban át kell transzferálni részvényeiket egy meghatározott KELER számlára november 18 és november 29 között, plusz erről nyilatkozniuk is kell.
  • Azok a részvények melyek nem kerülnek áttranszferálásra érvénytelenítésre kerülnek. Helyettük a társaság új részvényeket bocsát ki, melyeket a Sevier részére ad át.

A Servier Csoport befektetési banki tanácsadója és a vételi ajánlat lebonyolítója a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe. Az Investor.hu tartalmát a KBC Securities Magyarországi Fióktelepének elemzői készítik.