Nők a magyar hangok mögött: Németh Borbála

Németh Borbála, nők a hang mögött, szinkron
Vágólapra másolva!
Sorozatunkban egy kicsit más oldalról mutatjuk meg azokat a színésznőket, akiknek a hangját naponta hallhatjuk. A mikrofontól, a monitorok vibrálásától eltávolodva hívtuk el a szinkronszakma legszebbjeit egy sétára: Molnár Ilona, Zakariás Éva, Dögei Éva, Zsigmond Tamara majd Pikali Gerda, Bogdányi Titanilla, Bertalan Ági, Vadász Bea jött velünk, most Németh Borbála van soron. Korábbi cikkeink, képeink itt találhatóak. 
Vágólapra másolva!

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett, játszott a Thália Színházban, a Vígszínházban, a Soproni Petőfi Színházban, 1997 és 2002 között a Budapesti Kamaraszínház tagja volt. Jelenleg a FEM3 és a TV2 csatornahangja.

Fotó: Mudra László - Origo

Számtalan reklámban dolgozott, és rengeteg sorozat főszerepet kapott szinkronra, így hallhattuk a Camelot csábítójaként, szerettük a MacLeod lányai bohókás farmerlányaként. Vicces oldalát hallhatjuk az Alelnöknő főhőseként, de tud nagyon kemény, és piszkos szájú lenni a Dexter nyomozójaként, mint Debra Morgan, Jennifer Carpenter. Az Így jártam anyátokkal Robin Scherbatsky, azaz Cobie Smulders magyar hangja.

Fotó: Mudra László - Origo

A Vámpírnaplók-ban érte epekednek a fiúk, a Johnnie Cash életéről szóló Nyughatatlan-ban Reese Witherspoon Oscar-díjas alakításában partner. Hozzánőtt Penelope Cruz, Jennifer Lopez, Kim Raver, Anne Hathaway is sok szerepben, a Rúzs és New York-ban Wendy Healy, azaz Brooke Shields karakterét kapta, neki kölcsönözte hangját.

Fotó: Mudra László - Origo

Magánéletében soha nem akart színészkedni, nőként viszont élvezi, ha középpontban van - mesélte. Gyerekként szeretett volna világhírű filmszínésznő lenni, aki vörös szőnyegen vonulhat végig, de huszonöt éves kora körül rájött, hogy a színészetben csak az önkifejezés izgatja.

Fotó: Mudra László - Origo

Mostanában a szinkron tölti ki a mindennapjait, és még az sem tántorítja el a szakmától, hogy az Antikrisztus főszereplőjének szinkronizálásakor (Lars Von Trier nagy botrányt kavart filmje) majdnem elvesztette a hangját. Élvezi a mikrofon előtti munkát, még akkor is, ha egy nem túl nagy kihívást jelentő szappanoperában kell dolgoznia.

Fotó: Mudra László - Origo