Vágólapra másolva!
Nem elég baj Victor Piturca szövetségi kapitánynak, hogy a román futballválogatott elbukta a görögök elleni világbajnoki pótselejtezőt, de még a személyét ért támadások miatt is védekeznie kell. Piturca most a Nagy-Románia Párt korábbi elnökét, Corneliu Vadim Tudort perelte be.

Egymillió eurós kártérítésért pereli Victor Piturca román szövetségi kapitány Corneliu Vadim Tudort, mert a szélsőjobboldali politikus lecigányozta, írta a Gazeta Sporturilor.

A botrányhős politikus, a Nagy-Románia Párt korábbi elnöke azt írta Piturcáról, hogy "a képe és a szíve olyan sötét, mint az ördögé", és " hogy lehet az, hogy ez a cigánysorokon született törvénytelen purdé még mindig a társadalom homlokterében szerepel".

Vadim Tudor a Tricolorul című újságjában és tévényilatkozatokban gyalázta a szövetségi kapitányt, aki pereskedéssel válaszolt a rasszista megnyilvánulásokra.

Piturca korábban összetűzésbe keveredett Adrian Mutuval, akit kihagyott a válogatottból. Az Ajaccio csatára a két világbajnoki pótselejtező között egy közösségi portálon gúnyolódott egykori edzőjén, és olyan képet tett ki, amely Piturcát Mr. Beanként ábrázolta. A szövetség ezért örökös eltiltással sújtotta a játékost.