Az Allen & Overy már érzékeli a vállalatfelvásárlások növekedését Magyarországon

Vágólapra másolva!
A bankszektor regionális konszolidációjával számol David Morley, az Allen & Overy globális vezetője, aki azzal is számol, hogy a telekommunikációs és a technológiai iparágakban, valamint a gyógyszeriparban is jelentősebb élénkülés mutatkozik majd. A londoni székhelyű, globális jogi cég vezető partnere azért jött Magyarországra, hogy részvételével is hangsúlyozza az Allen & Overy, fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő budapesti irodájának regionális jelentőségét – értesült az Origó.
Vágólapra másolva!

Az Allen & Overy már érzékeli a vállalatfelvásárlások növekedését Magyarországon - mondta David Morley, aki annak kapcsán látogatott Magyarországra, hogy ma ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját az Allen & Overy budapesti Irodája.

Az egyik legjelentősebb regionális bankjogi praxissal bíró, londoni székhelyű cég a pénzintézeti szektorban zajló konszolidáció pozitív hatásai mellett azzal számol, hogy a telekommunikációs és a technológiai iparágakban, valamint a gyógyszeriparban is jelentősebb élénkülés mutatkozik majd.

David Morley utalt rá, a Közép- és Kelet-Európa mostani, gyors átalakulásokkal jellemezhető időszakában Magyarországon a minél erősebb helyi üzleti kapcsolatok kialakítására törekednek, ezt ötvözik a pénzügyek, az infrastruktúra és a vállalatfelvásárlások terén szerzett nemzetközi tapasztalataikkal.

Dr. Lengyel Zoltán, a budapesti iroda vezető partnere arra mutatott rá, hogy a szabályozói környezet alapos ismerete, a pénzügyi szolgáltatások, a telekommunikáció és a média szektoraiban szerzett tapasztalataik segítik ügyfeleiket abban, hogy azok megőrizhessék vezető piaci pozíciójukat. (Az International Financial Law Review szaklap „Az év magyarországi jogi irodája” címét 2006-ban és 2011-ben is megítélte a budapesti irodának – a szerk.)

A budapesti iroda jelentőségét mutatja, hogy Hugh Owen, az Allen & Overy délkelet-európai részlegének vezetője Budapestről fogja irányítani a jogi cég regionális M&A praxisát.