Ajándékkártya házilag

karácsonyi kártya kicsi
Vágólapra másolva!
Olló és színes papír - ezekre lesz feltétlenül szükségük, ha a gyűjteményünkben szereplő öt ajándékkártya bármelyikét el szeretnék készíteni.
Vágólapra másolva!

A csomagolás egyik fő kelléke - a szalag mellett - a kísérőkártya vagy más néven ajándékkártya. Ez az a kedves kis ünnepi díszbe öltöztetett papírlapocska, ami tartalmazza ki kapja a meglepetést és kitől. Összeszedtünk öt különböző kártyát, amit bárki könnyedén otthon is elkészíthet!

A legtöbb hobbiboltban kapunk cikk-cakk ollót, amivel aztán egyszerűen készíthetünk recés szélű papírdarabokat, mint a képen látható üdvözlőlap esetében:

Forrás: Flickr/chadmageira

Ehhez a verzióhoz egy kisebb ollóra és precízebb, pepecselősebb alkotóra lesz szükség, mint az előző elnagyolt tájkép esetében. De ahogyan a kép is mutatja, érdemes próbálkozni, mert a végeredmény egy meseszép táj lehet!

Forrás: Flickr/lindsaydeebunny

Harmadiknak egy gyermekien bájos verziót választottunk, így az első három fotó tökéletesen példázza, hogy ugyanaz a téma hányféle különböző stílusban is dolgozható fel.

Forrás: Flickr/pshab

Itt az íves formákhoz mintaorgia társul, ezért hatnak a kártyák annyira mozgalmasnak. Ezt teljesen kezdő alkotóknak ajánljuk, hiszen a papírtól lesz mutatós.

Forrás: Flickr/agizienski

Ebben az esetben a színes papírt kiválthatjuk dekortapasszal - abból készültek a zászlócskák és a csíkok is. Az összképet pedig feldobhatjuk gombokkal és madzagokkal.

Forrás: Flickr/citychiccountrymouse