Amerika visszaveszi a Chevrolet típusokat

Vágólapra másolva!
Akinek eddig volt a családjában Chevrolet, szívesen viccelődött azzal, tulajdonképpen egy Cadillacet vezetget. Nos, hamarosan ránk ég a poén, mert ez komoly.
Vágólapra másolva!

Mint a hvg.hu írja, a Chevrolet kivonul Európából, a General Motors legkésőbb 2016-tól csak a magasabbra pozicionált Cadillac típusokat forgalmazza kontinensünkön.

A General Motors a, mint írják, házon belüli konkurenciaharcot elégelte meg. A Chevvyket ezért kivonja, hogy helyettük minden igényt kielégítsenek a felsőbb kategóriájú Cadillac, valamint az Opel és az angol testvérmárka, a Vauxhall típusai. Ezt Stephen J. Girsky, a GM alelnöke, az Opel felügyelőbizottságának elnöke jelentette be. Nyugat-Európában a Chevrolet 1 százalékot, az Opel/Vauxhall pedig 6 százalékot mondhat magáénak a teljes piaci palettán. Két év múlva, 2016-tól pedig a rockabilly slágerek alapelemét képező, amerikai ikonnak számító sportkocsikat értékesíti a Chevrolet. Elérhető marad azonban a többi modell Oroszországban és a FÁK-ban. A Chevrolet márka európai értékesítésével 520 GM-alkalmazott és 1900 márkakereskedő foglalkozik.