Vágólapra másolva!
Kedd késő este menesztette a Celje férfikézilabda-csapata Vladan Matic vezetőedzőt és teljes stábját, köztük Dejan Pericet is. A szakvezetés bűne az volt, hogy a klub egy hete nem tudta átvenni a vezetést a szlovén bajnokságban.

Már csak a szerb férfikézilabda-válogatottra kell koncentrálnia a Vladan Matic, Dejan Peric edzőpárosnak, a szlovén Celjét irányító kettőst ugyanis - Stanko Anderluh másod- és Herman Wirth kapusedzővel együtt – menesztette a klub.

Maticék fő bűne az volt, hogy egy hete hazai pályán 30-29-re kikaptak a Gorenje Velenje együttesétől, így hárompontos hátrányba kerültek a nagy riválissal szemben. Márpedig az új elnök, Bojan Cizej azt várta a csapattól, hogy a 2014-es évre listavezetőként forduljon.

A Delo.si beszámolója szerint a Celje szerda este az Izola ellen vív kupanegyeddöntőt, de nem tudni, ki ül majd le a kispadra.

Maticon az sem segített, hogy kiváló csapatot hozott össze, amely majdnem pontot szerzett Veszprémben, a Zagreb elleni sikerrel pedig nagy lépést tett a továbbjutás felé a Bajnokok Ligájában.

Matic és Peric nem marad munka nélkül, hiszen októberben őket nevezték ki a szerb válogatott élére. A Szeged egykori játékosa és edzője éppen kedden hirdette ki keretét a januári, dániai Európa-bajnokságra.

A bő szerb keret:
Kapusok: Slavisa Djukanovic (St Raphael, francia), Darko Stanic (Metalurg Szkopje, macedón), Strahinja Milic (Vardar Szkopje, macedón), Mihajlo Radovanovic (Partizan), Miroslav Kocic (Vojvodina)
Balszélsők: Ivan Nikcevic (Wisla Plock, lengyel), Nemanja Ilic (Toulouse, francia), Filip Marjanovic (Metaloplastika)
Balátlövők: Miljan Pusic (Vojvodina), Momir Ilic (Veszprém), Drasko Nenadic (Flensburg, német) Momir Rnic (Göppingen, német)
Irányítók: Zarko Sesum (Rhein-Neckar Löwen, német), Nikola Manojlovic (Rhein-Neckar Löwen, német), Nenad Vuckovic (Melsungen, német), Uros Mitrovic (Bern Muri, svájci), Petar Nenadic (Wisla Plock, lengyel)
Jobbátlövők: Marko Vujin (Kiel, német), Nemanja Zelenovic (Celje, szlovén), Vojislav Brajovic (Crvena zvezda)
Jobbszélsők: Bogdan Radivojevic (Flensburg, német), Strahinja Stankovic (Vojvodina), Rajko Prodanovic (Rhein-Neckar Löwen, német), Darko Djukic (Zeljeznicar, bosnyák)
Beállósok: Alem Toskic (Vardar Szkopje, macedón), Rastko Stojkovic (Al-Rayyan, katari), Bojan Beljanski (Göppingen, német), Mihajlo Marsenic (Partizan)