Mesés összeggel jutalmazza vezérét az HBO riválisa

Vágólapra másolva!
6 millió dolláros fizetést tehet majd zsebre az online videoszolgáltató, a Netflix vezére 2014-ben, ötven százalékkal többet mint idén. A cég azért emelte meg első emberének fizetését, mivel a társaság részvényárfolyama rakétaként lőtt ki idén, majdnem négyszerezve értékét.
Vágólapra másolva!

Hat millió dollárra emeli vezérigazgatójának fizetését a Netflix. Reed Hastings három milliót kap majd fizetésként, míg a másik három millióhoz részvényopció formájában jut hozzá. Más topvezetők szintén fizetésemelést kapnak majd a jövő évben.

Az online videószolgáltató azért ennyire nagylelkű vezérigazgatójával és a menedzsment tagjaival, mivel a részvények árfolyama közel négyszereződött idén, ráadásul kritikai sikereket is elért a cég.

A társaságnál ugyanis rengeteget fektettek saját gyártású tartalmukba, aminek meg is lett az eredménye. A Netfilx égisze alatt készült House of Cards sorozat kilenc Emmy-jelöléséből hármat díjra is váltott, köztük a legjobb rendezésért David Fincher is megkapta a szobrot. Ráadásul négy Golden Globe jelölést is begyűjtött a sorozat.

Ennek eredménye pedig meglátszik a nyereségességben is. Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) szépen emelkedett idén, ráadásul az előfizetők száma folyamatosan növekedik, és 2013 harmadik negyedévére már elérte a 40 millió főt is. A Netflix pedig nem áll le, a hírek szerint több amerikai kábelszolgáltatóval is tárgyalásban van, hogy szolgáltatásait a nagy társaságok előfizetői is igénybe vehessék.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Netflix teljesítményére ősszel mi is felhívtuk olvasóink figyelmét. Akkor 324 dollár környékén állt az árfolyam, ahonnan még több mint 13 százalékot emelkedett a papír.

A Netflix árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu