61 embert menekítettek ki egy szolnoki lakástűz miatt

Vágólapra másolva!
A lakók órák óta nem mehetnek vissza a lakásaikba. A tűzoltóság ártalmatlanította az épületet, de átvizsgálják a vízvezetékeket. 
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy hetvenöt lakásos, három szintes társasház legfelső szintjének egy lakása Szolnokon; a Mikszáth Kálmán utca egyik középmagas épületében felcsapó lángok miatt hatvanegy embernek kellett elhagynia otthonát csütörtökön, a kora hajnali órákban.

A tüzet a szolnoki hivatásos tűzoltók alig fél óra alatt megfékezték. A tűzzel érintett lépcsőház azonban füsttel telítődött, három felnőtt és négy gyermek a tetőre menekült. Őket a tűzoltók a már kiszellőztetett lépcsőházon át menekítették ki. Összesen 19 gyereket és 42 felnőttet mentettek ki.

A lakásukat ideiglenesen elhagyók egy része rokonokhoz ment, mások a helyszínen várják, hogy visszatérhessenek lakásaikba. A fél ötkor megjelent információk szerint még nem mehettek vissza a kimenekített lakók az otthonaikba.

A tűzoltók a teljes épületet áramtalanították, s mivel a vízvezeték is megsérült, a vízművek szakembere átvizsgálja a hálózatot. A történtek során senki sem sérült meg.