Újabb leépítésre készül a Peugeot

Peugeot napi grafikon (Párizs)
Vágólapra másolva!
A Bloomberg értesülései szerint az eddigi terveken felül további leépítésekre készül Franciaországban a Peugeot, melyet az autógyártónál nem kívántak megerősíteni. A piacon mindenesetre pozitívan fogadták a hírt, már 5 százalék feletti pluszban jár a részvény.
Vágólapra másolva!
  • Újabb 1500 fős leépítést helyezett kilátásba a második legnagyobb európai autógyártó, a Peugeot- számolt be a Bloomberg egy szakszervezeti vezetőre hivatkozva
  • A friss létszámcsökkentés pedig a korábban tervezett 11 200 fős leépítéshez adódna hozzá Jean-Pierre Mercier, a CGT szakszervezetének képviselője szerint. Ezt azonban a Peugeot részéről nem kívánták megerősíteni a Bloomberg megkeresésére.
  • A pletykára mindenesetre pozitívan reagáltak a piacon, 5,4 százalékos pluszával a francia parkett legjobban teljesítő részvényének számít.
  • Ugyanakkor az elmúlt hetekben az autóipari részvény nemigen tudta eldönteni, hogy merre folytassa útját, amiben nagy szerepe volt a gyenge értékesítési adatoknak, illetve a meglebegtetett tőkeemlésnek is.
Peugeot napi grafikon (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu