Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság utolsó, 38. fordulójában Jürgen Klopp lejátszotta az utolsó meccsét a Liverpool vezetőedzőjeként: Szoboszlai Dominik csapata az Anfielden 2-0-s sikert aratott a Wolverhampton ellen. Az európai kupaindulásért zajló csatából a Manchester United jött ki a legrosszabbul, amely csak az FA-kupa megnyerése esetén lehet ott a nemzetközi kupaporondon a következő szezonban.

A Premier League 38., zárófordulójában elsősorban a bajnoki cím volt a tét, az Arsenal és a Manchester City vasárnapi versenyfutásáról ITT írtunk részletesen. Ám emellett Jürgen Klopp búcsújáról is szólt a játéknap, és az európai kupaindulásért is nagy csata zajlott, méghozzá a Tottenham, a Chelsea, a Newcastle és a Manchester United között. Végül mind a négy csapat nyerni tudott (a Chelsea az eltiltásából visszatérő Kerkez Milossal a kezdőben felálló Bournemouth csapatát győzte le), így nem változott a sorrend közöttük. Az Európa-liga-indulást érő 5. helyet ezzel a Tottenham szerezte meg, rajta kívül pedig a Chelsea az, amely a hatodik helyével biztosan indul az európai kupaporondon. Amennyiben a Manchester City és Manchester United közötti FA-kupa-döntőt a City nyeri, úgy a Chelsea is az El-ben indul, míg a hetedikként záró Newcastle a Konferencia-ligában szerepel, a United pedig nemzetközi kupaindulás nélkül marad. Ha a Unitedé lesz az FA-kupa, abban az esetben Erik ten Hag együttese lesz ott az El-ben, a Chelsea a Kl-ben, a Newcastle pedig lemarad Európáról.

Tottenham, Premier League, Jürgen Klopp
A Tottenham szerezte meg a biztos Európa-liga-indulást érő ötödik helyet
Fotó: Darren Staples / AFP

Jürgen Klopp elbúcsúzott a Liverpooltól, Szoboszlaiék győzelemmel zártak

A Liverpool FC az idényt hazai környezetben a Wolverhampton Wanderers ellen zárta, ezen a találkozón pedig elbúcsúzott a Liverpool vezetőedzői posztjától a 2015-ben kinevezett Jürgen Klopp, aki január végén jelentette be távozását. Klopp könnyes szemmel hallgatta a csapata himnuszát, Szoboszlai Dominik a kispadon kezdte a mérkőzést, amely során egy pillanatig nem volt kérdés a Liverpool sikere. A Vörösök a meccs elejétől kezdve óriási fölényben játszottak, majd Nelson Semedo 28. percben kapott piros lapja után még nagyobb volt a nyomás a Wolves kapuján, és a Liverpool már az első félidőben kihasználta az emberelőnyét Alexis Mac Allister és Jarell Quansah góljaival.

Jürgen Klopp, Liverpool, Premier League, Anfield
Látványos élőképpel búcsúztatták el Jürgen Kloppot a meccs előtt a Liverpool szurkolói az Anfielden
Fotó: Paul ELLIS / AFP

A fordulás után is leginkább a vendégek kapuja előtt folytatódott a játék, de a pontatlan befejezéseknek és José Sá kapus számtalan bravúrjának köszönhetően nem nőtt tovább a különbség. A Wolverhampton egy-egy kontránál és szabadrúgásnál (illetve egy lesgólnál) reménykedhetett a szépítésben, de ez sem sikerült, így a 35:4-es kapura lövési arány ellenére maradt a 2-0-s végeredmény. 

Szoboszlai Dominiket végül a 80. percben cserélte be Klopp, és a magyar középpályás is nagy szerepet vállalt a veszélyes támadások kialakításában. A beállásával pedig az is eldőlt, hogy amikor nem volt sérült, Szoboszlai minden egyes bajnokin pályára lépett a szezonban.

Majd a lefújás után (és picit már előtte is) a Liverpool stadionjában következhetett Jürgen Klopp igazi, hivatalos búcsúztatása, és a bajnoki bronzérem megünneplése.

A PL idei szezonjában a három újonc (Luton Town, Burnley és Sheffield United) esett ki, a másodosztályból feljut a Leicester City, az Ipswich Town és a Leeds United-Southampton osztályozó győztese. 

Premier League, 38. (utolsó) forduló:

Arsenal-Everton 2-1 (1-1)
Brentford-Newcastle United 2-4 (0-3)
Brighton-Manchester United 0-2 (0-0)
Burnley-Nottingham Forest 1-2 (0-2)
Chelsea-Bournemouth 2-1 (1-0)
Crystal Palace-Aston Villa 5-0 (2-0)
Liverpool FC-Wolverhampton Wanderers 2-0 (2-0)
Luton Town-Fulham 2-4 (1-2)
Manchester City-West Ham United 3-1 (2-1)
Sheffield United-Tottenham Hotspur 0-3 (0-1)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30