Cikkünk folyamatosan frissül
A német Maria Höfl-Riesch megvédte címét a női alpesi sízők szuperkombinációjában, Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesi helyezését elérve a 16., Berecz Anna pedig 21. lett. Ole Einar Björndalen lemaradt az újabb éremről, a férfi sílövők üldözéses versenyét Martin Fourcade nyerte meg. A norvégok nem gyászolhatnak, az amerikai bobcsapat egyik tagja, Johnny Quinn pedig a mosdó után most a liftbe szorult be. Ez történt hétfőn Szocsiban.
09:32
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

A női sízők kezdik a napot

A szuperkombináció az első szám a női alpesi sízők számára. Két magyarnak is drukkolhatunk ebben a számban, Berecz Anna és Miklós Edit is szerepel a résztvevők között, akiknek előbb lesiklásban, majd műlesiklásban kell teljesíteni a pályát.

09:34
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Öt aranyat osztanak ki hétfőn

A női sízők szuperkombinációja mellett a férfi gyorskorcsolyázóknál 500, a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál 1500 méteren, a sílövők 12,5 km-es üldözéses számában, valamint síakrobatikában férfi mogulban hirdetnek győztest hétfőn. A teljes programot itt olvashatja.

09:37
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Belső feszültség a gyorskorcsolyázóknál

A rövidpályás gyorskorcsolyázóknál a női 3000 méteres váltót előzetesen sokan a pontszerzésre is esélyesnek tartották, de mint kiderült, nincs minden rendben a csapat háza táján, feszültséget okozott ugyanis, hogy Darázs Rózsa bekerült a csapatba. Az esetről itt tudhat meg többet.

09:41
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

A bronz a tét az orosz óvásnál

Az oroszok óvást nyújtottak be a szocsi téli olimpia vasárnap rendezett férfi 30 kilométeres sífutó számát követően, mert megítélésük szerint a norvég Martin Johnsrud Sundby akadályozta Makszim Vilegzsanyint, s így szerezte meg a bronzérmet.

A Nemzetközi Síszövetség (FIS) hétfőn kapta meg a beadványt és 72 órája van arra, hogy döntsön. Michal Lamplot, a FIS szóvivője ugyanakkor jelezte: minden bizonnyal előbb születik ítélet.

Az oroszok szerint a célegyenesben Sundby akadályozta Vilegzsanyint, így került elé, és haladt át harmadikként a célvonalon. A számot a svájci Dario Cologna nyerte, aki négy tized másodperccel előzte meg az ezüstérmes svéd Marcus Hellnert.

09:43
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Gut elég jó pályát ment

Tíz síelő után a svájci Lara Gut vezet a kombináció lesiklószámában. A svájci versenyző ideje 1.43.15 perc, a pálya leggyorsabb részén 100 km/-h-val száguldott.

09:51
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Ovecskin barátnője megérkezett

Az orosz teniszezőnő, Marija Kirilenko is megérkezett Szocsiba. Kirilenko nemcsak néző lesz, szurkolni is fog, párja ugyanis Alekszander Ovecskin, az orosz hokiválogatott sztárcsatára.

09:53
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Maze csak megközelítette Gutot

Gut még mindig az élen, pedig a menők közül a szlovén Tina Maze, valamint az osztrák Nicole Hosp, Anna Fenninger és Elizabeth Görgl is lesiklott már. Maze járt a legközelebb, hogy letaszítja az élről Gutot, de 39 századdal ő is lassabb volt.

09:56
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Ross rosszul járt

Az amerikai Laurenne Ross a harmadik, aki nem tudott végigmenni a pályán, az egyik kanyarban elszámolta magát, és bukott, szerencésre a képek alapján nem lett baja.

09:59
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Mancuso az élre siklott

A 2006-os olimpián óriásműlesiklásban aranyérmes amerikai Julia Mancuso az új éllovas, 47 századdal gyorsabb volt, mint Lara Gut.

10:02
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Nyerj érmet, és rádcuppannak!

Hogy milyen hatása van egy olimpiai éremnek? A brit hódeszkásnak, Jenny Jonesnak az olimpia előtt mintegy 8500 követője volt a Twitteren, vasárnap aztán bronzérmet nyert a slopestyle nevű, most debütáló számban, és hétfőn reggel 9-kor már 55 ezer fölött jár a követőinek száma.

10:11
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Curlingrajongók, figyelem!

A curlingtorna férfi selejtezőjének eredményei:
Nagy-Britannia - Oroszország 7-4
Svédország - Svájc 7-5
Kína-Dánia 7-4
Kanada-Németország 11-8

10:25
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Miklós Edit remekül síelt

Miklós Edit a 13. helyen áll a kombináció első száma, a lesiklás után, miután 1:44.32 perc alatt ért le a pályán. Berecz Anna is túlvan már a lesikláson, ő visszafogottabban teljesített, 1:50.28 az ő ideje, amivel a 33. lett.

10:32
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Kommentátor a legmázlisabb bajnok

Televíziós szakkommentátorként és tanácsadóként van jelen a szocsi téli olimpián Steven Bradbury, minden idők - egyik - legszerencsésebb ötkarikás bajnoka.

A 40 esztendős ausztrál sportember 2002-ben, Salt Lake Cityben úgy nyert a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában, hogy a döntőben minden riválisa az utolsó kanyarban elesett, ő pedig - mivel közelükben sem volt - hátulról előzve siklott át a célvonalon.

"Mindenki tudja, hogy szerencsém volt. Az más kérdés, hogy a szerencséért 12 éven át naponta öt órát, heti hat napot dolgoztam" - jegyezte meg Ausztrália első téli olimpiai bajnoka.

Bradbury Szocsiban a szakkommentátorkodás mellett a rövidpályás versenyeken induló két honfitársának ad tanácsokat.

10:45
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Mindenki az oroszokat akarja elkapni

Az oroszok legendás jégkorongozója, Vlagyiszlav Tretyak szerint a szocsi téli olimpián mindenki a házigazda orosz válogatottat szeretné legyőzni.

A háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok kapus - aki az Orosz Jégkorong Szövetség elnöke is - a játékok sajtószolgálatának hétfőn elárulta: szinte mindig ideges, de most különösen az. "Mindenki győzelmet vár tőlünk" - tette hozzá.

Tretyak hétfőn kiment a repülőtérre fogadni az NHL-ben játszó világsztárokat. A két kapus, Szergej Bobrovszkij és Szemjon Varlamov megjegyezte: jó formában vannak és nagyon várják a tornát.

"A legfontosabb, hogy jó kapusteljesítmény segítse a csapatot. És az különösen szerencsés, hogy két kiváló hálóőrünk van, és lehet választani közülük" - mondta Tretyak, aki a műkorcsolyázó Irina Rodnyinával közösen gyújtotta meg pénteken a szocsi olimpia lángját.

11:15
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Szabados a kanadai kapuban

A címvédő kanadai nőijégkorong-válogatott a finnek ellen játssza második csoportmeccsét az olimpián, és ezen a magyar származású Shannon Szabados lesz a kapus. A 27 éves Szabados tagja volt a 2010-ben Vancouverben győztes csapatnak.

11:34
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Mindjárt kezdenek a short trackesek

10.45-kor kezdődik a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres selejtezője, amelyben három magyar, Béres Bence, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor is indul.

Knoch Viktor a második, Béres Bence a negyedik, míg Liu Shaolin Sándor az ötödik futamba kapott besorolást. A hatosokból az első három jut tovább.

11:40
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Önkéntesekkel töltik fel a lelátót

Az önkéntesekkel töltik fel azokat a helyeket, amelyre nem keltek el belépők a szocsi téli olimpián.

Alekszandra Koszterina, a játékok sajtófelelőse hétfőn elmondta: a kevésbé népszerű viadalokra ajánlottak, ajánlanak fel jegyeket az önkénteseknek, és például a vasárnapi női sílövő viadal kapcsán sokan éltek a lehetősséggel.

"Ha azt tapasztaljuk, hogy vannak üres helyek, akkor meghívjuk az önkénteseket" - hangsúlyozta.

11:54
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Az olimpián akar pasit fogni. Vagy mégse?

Az új-zélandi hódeszkás, Rebecca Torr nemcsak versenyezni Szocsiba, hanem azért is, hogy férfit találjon magának.

A 23 éves Torr a Tinder nevű alkalmazáson próbál randit szervezni magának, amely a közös érdeklődési kör és a közelség alapján listázza ki a potenciális partnereket.

"Úgy tűnik, az olimpikonok közül nem sokan használják a Tindert. Pedig milyen jó lenne, ha sikerülne randizni a jamaicai bobcsapat egyik tagjával" - írta a Twitter-oldalán Torr, aki az olimpián most debütáló slopestyle nevű versenyszámban nem jutott a döntőbe.

Amikor több újság is lehozta Torr sztoriját, a snowboardos azt írta ki az oldalára, hogy nem érti a felhajtást, és nem kell mindent komolyan venni, amit kiír.

11:58
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

A sérülései sem tartják vissza

Sérülése ellenére elutazott a téli olimpiára Max Pacioretty amerikai jégkorongos.

A Montreal Canadiens csatára a szombati - olimpia előtti utolsó - NHL-játéknapon szenvedett láb- és csípőcsontsérülést. Az első harmad derekán kapura törés közben a Carolina egyik hátvédje nekilökte a kapuvasnak, és orvosi segítséggel kísérték az öltözőbe. A meccs hátralévő részében már nem játszott.

A 25 éves hokis elmondta: semmi pénzért sem hagyná ki az olimpiát, és úgy érzi, sérülése nem súlyos, így pályára tud majd lépni.

Pacioretty ebben az idényben 26 találatával vezeti a házi góllövőlistát, és egy mérkőzéssel korábban úgy lőtt mesterhármast a Vancouver ellen, hogy közben két büntetőt kihagyott.

12:05
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Labdával melegítettek a svájci nők

Jégkorongban bevett szokás, hogy a játékosok focival melegítenek, nem tettek másképp a svájci nők sem, akik az Egyesült Államok előtti csoportmeccs előtt passzolgattak a csarnokon kívül.

A képet itt nézhetik meg.

12:08
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Knoch kiesett

Knoch Viktor futamában az utolsó, hatodik helyen zárt a rövidpályás gyorkorcsolyázók 1500 méteres selejtezőjében, így nem jutott tovább.

12:12
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Shaolinnak egy ezred hiányzott

Sajnos mindhárom magyar versenyző kiesett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres selejtezőjében. Béres Bence az utolsó lett a futamában - a hatból az első három jutott tovább -, Liu Shaolin Sándor azonban nagyon balszerencsés volt, mert mindössze egy ezreddel maradt el a francia Thibaut Fauconnet-től.

A részletekről itt olvashat.

12:29
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Két gól nyolc másodperc alatt

Az amerikai nőijégkorong-válogatott 3-0-ra vezet Svájc ellen. A gólok sorát Monique Lamoureux nyitotta, majd Amanda Kessel nyolc másodperc alatt duplázott. A három gól 55 másodperc alatt esett, ez új rekordja az amerikai válogatottnak, a korábbi csúcs 98 másodperc volt.

A meccs ezzel nagy valószínűség szerint el is dőlt.

12:39
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Keszlernek sem sikerült

A női rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében induló Keszler Andrea a negyedik, azaz utolsó helyen zárt a selejtezős futamában, így nem jutott tovább. Minden futamból az első kettő jut tovább.

12:42
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Ennek csúnya vége lesz

Az amerikaiak 5-0-s vezetésével ért véget az első harmad a Svájc elleni nőihoki-meccsen. Amanda Kessel húsz perc alatt mesterhármast ért el, mellette Monique Lamoureux és Hillary Knight volt eredményes.

12:49
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Pedig az edző azt mutatta, megvan

„Egyáltalán nem izgultam, nem gondoltam arra, hogy pályafutásom első olimpiai versenye. Összességében könnyebb volt annál, mint amire számítottam. Sajnos, amikor feljöttem másodiknak a kanadai mögé, ő belassult, és arra nem reagáltam időben. A többieknek lehetőségük volt előzni, én a végén hiába próbálkoztam kívülről, már nem sikerült. A célban, ugyan azt mutatta az edzőm, hogy megvan a harmadik hely, de sajnos a célfotó más eredményre jutott” – magyarázta meglepően nyugodtan Liu Shaolin Sándor, aki a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres selejtezőjében egy ezredmásodperccel maradt le az elődöntőről.

Elszántan azért még hozzátette, hogy a következő két napban folytatja a kemény munkát és nagyon bízik benne, hogy ezer méteren tud javítani.

12:52
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Nincs mit szépíteni, nagyon elrontottam

„Nincs mit szépíteni, nagyon elrontottam. Taktikailag hibáztam, de a legjobb, ha gyorsan elfelejtem az egészet és mostantól az ezer méterre koncentrálok!” -  nyilatkozta Knoch Viktor, aki futamában utolsóként zárt a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres selejtezőjében.

12:58
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Ne fotózz nyilvános vécében!

Több helyen is azt írják, hogy a téli olimpia helyszínén letartóztattak három embert, akik a nyilvános vécében fotóztak.

13:12
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Elkezdték kerülgetni a kapukat

Megkezdődött a női alpesi sízők szuperkombinációjának második felvonása, a szlalom, eddig a hét célba ért vesrenyző közül a cseh Sarka Strachova volt a leggyorsabb.

13:23
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Miklósnak a lesiklás jobban ment

Ahogy azt várni lehetett, a főleg lesikásban erős Miklós Editnek a szlalom már kevésbé ment jó,, 57.29 másodperces időt ért el, amivel hét másodperccel marad el az ebben a számban eddig leggyorsabb cseh Strachovától.

13:30
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

A legjobbak a végén jönnek

Kilencen vannak már csak hátra a szlalomban, jelenleg a svájci Dominique Gisin vezet 2:36.12 perces idővel.

13:34
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Görgl már nem nyeri meg

Elizabeth Görgl a hetedik volt a lesiklás után, a szlalomban azonban nem tudott végigmenni a pályán, így bosszúsan fejezte be a versenyt.

13:41
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Most kell nagyon szurkolni

Már versenyez a 3000 méteres női gyorskorcsolya-váltó, amelynek az elődöntőben az első kettőben kellene zárnia, hogy bekerüljön a döntőbe.

13:44
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Nem jött össze a döntő

A Heidum, Darázs, Lajtos, Keszler összeállítású női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó a negyedik lett az elődöntős futamában, így a döntő helyett a B döntőben szerepelhet majd.

13:48
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Német nőé az első mai arany

Maria Höfl-Riesch nyerte a nők szuperkombinációját. A német versenyző a lesiklás után az ötödik volt, a szlalomban azonban csak ketten voltak gyorsabbak nála. Az ezüstérmes az osztrák Nicole Hosp lett, míg a lesiklás után vezető Julia Mancuso végül bronzzal gazdagodott. Miklós Edit a 16. lett.

13:59
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

8-0-ra vezetnek az amerikaiak

A harmadik harmad közepén 8-0-ra vezet az amerikai nőijégkorong-válogatott Svájc ellen. A kapuralövések aránya árulkodó, 45-8 az amerikaiak javára.

14:10
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Ovi korcsolyája

Az orosz hokiválogatott legnagyobb sztárja, Alekszander Ovecskin a Twitter-oldalára töltött fel egy képet a korcsolyáról, amivel a szocsi csarnok jegét karistolja majd. Nem lennénk az ellenfelek helyében,amikor a korcsolya és tulajdonosa feltűnik a kapu előtt.

14:20
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

9-0 a vége

Az Egyesült Államok nőijégkorong-csapata 9-0-ra győzött Svájc ellen. A meccs már akkor eldőlt, amikor az első harmad közepén 55 másodperc alatt háromszor talált be az amerikai csapat.

14:22
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Kanadai siker 1500 méteren

A kanadai Charles Hamelin nyerte a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyét. A második helyért célfotó döntött a kínai Han Tianyu javára az orosz Victor An ellenében.

14:27
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Csak az aranyakról maradtak le

Bár az m1 büszkén hirdeti, hogy egyedüli magyar csatornaként közvetít a téli olimpiáról, a mai napon eddig sem a női szuperkombinációt, sem a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres döntőjét nem sikerült élőben sugározni.

15:02
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Taroltak a szép nővérek

A 19 éves kanadai Justine Dufour-Lapointe (a videón balra) nyerte a női síakrobaták mogul számát a szocsi téli olimpián még a hétvégén, mögötte pedig nővére, Chloe (középen) végzett a második helyen. A legidősebb Lapointe testvér, Maxine a 12. lett. "Amikor versenyzünk, csak arra gondolunk, hogy minél előbb érjünk a célba, csak utána gondolunk arra, hogy a testvéreink vajon hol állnak. Ezzel együtt csodálatos volt együtt versenyezni itt az olimpián."

15:22
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Pózolj vécén!

A Google nemrég kiadott adatai szerint a téli olimpiával kapcsolatban a második legtöbben a "szocsi wc" szókapcsolatra kerestek rá. Hétfőn Steve Rosenberg és Martin Fourcade biatlonosok is kitettek magukról egy fotót a Twitterre, amelyen a bizarr, egymás melletti vécén ülnek.


Közben hétfő délelőtt már letartóztattak három embert, akik a nyilvános vécében fotóztak.

15:49
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Rejtőzködő katonák, különleges erők, rakéták

Különleges erők és légvédelmi rakéták olvadnak diszkréten a háttérbe a fenyőfák, a hófödte pályák és az olimpiai karikák közé a téli olimpiai játékoknak otthont adó Szocsi fölé magasodó hegyekben.

Terepruhás férfiak láthatók a fák között álló fehér sátraknál, nem messze a sípályáktól. Ezer méter magasan, a sífutás és a sílövés helyszínénél a kötélpálya kabinjából kiszállva khakiszínű rakétaüteg, forgó radar és katonák sátrai állnak, bár nem szembetűnő módon - számolt be a tapasztalatairól az AFP francia hírügynökség tudósítója.

Forrás: AFP

A hegyekben elrejtőzött rendőrök, katonák, különleges ügynökök őrzik diszkréten az olimpiai létesítményeket. A sílövészet pályájával szemben csak néhány khakiszínű egyenruhás katona és egy FSZB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) feliratú teherautó látható, de egy orosz közszolgáltató cég alkalmazottja szerint sokkal több katona rejtőzött el a hegyekben.

A közutakon, a hegyen és a városi közlekedésben január 7. óta szűrik és ellenőrzik a forgalmat. Az olimpiai létesítményekhez fémdetektoros kapukon keresztül lehet bejutni, olyan ellenőrzés után, amely gyakran alaposabb, mint a repülőtéri vizsgálat.

16:19
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Az olimpia eddigi legviccesebb képe

Találkozott egymással Zdeno Chára és Kirsten Moore-Towers, a szlovák jégkorongozó a szocsi játékok legmagasabb, a kanadai műkorcsolyázó pedig a legalacsonyabb versenyzője. Chára 206 centi, Moore-Towers 150 centi magas.

16:38
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

A fej helyett a sisak tört

A csehek snowboardosa, Sarka Pancochova a vasárnapi versenyen nagyot esett, a sisakja is eltört, a cseh csapat pedig a Facebookon mutatta meg az elhasználódott védőfelszerelést.

16:56
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Jól kezdett a címvédő

A címvédő svéd női curling-válogatott szoros mérkőzésen nyert a nagy rivális brit együttes ellen a szocsi téli olimpia selejtezőjének hétfői nyitófordulójában.

Eredmények, női curling, selejtező:
Svédország - Nagy-Britannia 6-4
Kanada - Kína 9-2
Svájc - Egyesült Államok 7-4
Oroszország - Dánia 7-4

A csoportban még a japánok és a dél-koreaiak szerepelnek, a tíz csapatból az első négy jut az elődöntőbe.

17:00
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Tilos a gyász

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság figyelmeztette a norvég sífutókat, amiért a szombati versenyek során gyászszalaggal a karjukon álltak rajthoz. A női 15 km-es üldözéses versenyt megnyerő, immáron négyszeres olimpiai bajnok Marit Björgen és társai ezzel fejezték ki együttérzését csapattársuknak, Astrid Jacobsennek, akinek bátyja pénteken váratlanul elhunyt. Részleteket itt olvashat.

17:01
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Lássuk Björndalent!

Elrajtolt a sílövők 12,5 km-es üldözéses versenye, a mezőnyben ott van a norvég Ole Einar Björndalen, aki 12 érmével jelenleg - honfitársával, Björn Dählie-vel - holtversenyben csúcstartó a téli játékokon, azaz újabb dobogós helyezéssel egyeduralkodóvá válna.

17:08
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Björndalen hibátlan

Az első lövészetnél Björndalen nem hibázott, az ugyancsak jól célzó orosz Sipulinnal, a kanadai Le Guelleckel, az osztrák Landertingerrel, a cseh Soukouppal és a francia Martin Fourcade-dal együtt halad az élen.

17:14
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Itt az első nagy hiba

A második lövészetnél Björndalen és Sipulin is rontott, így visszacsúsztak a 6-7. helyre. Le Guellec állt az élre, de egy kanyarban nagyot esett, nem tudta bevenni, így elhúztak mellette a többiek. Az élen az osztrák Landertinger, a cseh Soukoup és a francia Martin Fourcade halad.

17:20
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Sok a 19 másodperc

A harmadik lövészetnél az élen álló hármas mindegyike lövőhibát vétett, de Björndalen nem tudott feljebb jönni, ugyanis ő is hibázott. Fourcade vezet, Landertinger a második, Moravec a harmadik, Eder a negyedik. Björndalen még mindig hatodik, a 19 másodperc sok lesz.

17:28
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Fourcade már integet

Az utolsó lövésnél Martin Fourcade nem hibázott, és annyira örült, hogy síelés helyett az öklét rázva a közönséget hergelte. Előnye 17,2 másodperc, ennek elégnek kell lennie. Mögötte a cseh Moravec és a francia Beatrix halad, Eder és Björndalen a negyedik és ötödik.

17:34
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Két francia a dobogón

A hajrában már nem történt meglepetés, Martin Fourcade a vancouveri ezüstérem (és öt világbajnoki cím) után most olimpiai bajnok lett a 12,5 km-es üldözéses biatlonversenyen, a cseh Ondrej Moravec az ezüst- és a francia Jean Guillaume Beatrix a bronzérmes. Ole Einar Björndalen hiába hajrázott óriásit, egy másodperccel lemaradt a dobogóról. A verseny összefoglalóját itt olvashatja.

17:45
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Miklós elfogadja a 16. helyet

"Előzetesen a legjobb 15-be szerettem volna kerülni, de ezt a 16. helyet is elfogadom, tekintetbe véve, hogy rendkívül nehéz volt a szlalompálya" - mondta az MTI-nek Miklós Edit a női alpesi sízők szuperkombinációját követően.

18:00
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Mintha megátkozták volna

Az amerikai bobcsapat egyik tagja, Johnny Quinn a hétvégén a mosdóba szorult be a szocsi olimpián, ezért kénytelen volt kitörni az ajtót, ma pedig a liftben ragadt bent. Részletek és mindkét esetről fotók ide kattintva.

18:11
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Geisenberger repesztett

A háromszoros világbajnok, olimpiai harmadik Natalie Geisenberger nagyon komoly, 46 századmásodperces előnnyel nyerte a női szánkósok első futamát. A második az amerikai Erin Hamlin, a harmadik a német Tatjana Hüfner lett.

18:16
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Folytatódott a holland őrület

Az eddigi kilenc érem közül hetet a hollandok nyertek meg a gyorskorcsolya-versenyeken: a mai 500 méteres férfi versenyen az első helyen Michel Mulder végzett, egy századdal előzte meg honfitársát, Jan Smeekenst, illetve 15 századdal ikertestvérét, Ronald Muldert.

18:50
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Ennél tutibb aranyesély nincs

Akár két futam után is eredményt lehetne hirdetni a női szánkósoknál, akkor fölénnyel vezet a német Natalie Geisenberger. A négy évvel ezelőtti olimpiai bronzérmes a szezonban szinte legyőzhetetlen, a Világkupa eddigi nyolc versenye közül hetet megnyert, Szocsiban pedig a második futamot követően hét tizeddel vezet.

19:12
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Kanada 3-0-ra nyert

49 és fél percig bírta a nyomást a finn nőijégkorong-válogatott, végül sima, 3-0-s vereséget szenvedett a címvédő Kanadától az A csoport 2. fordulójában a szocsi téli olimpián.

19:58
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Nagyon csúszik a svéd curling

Eredmények, férfiak, 2. forduló:
Svédország - Nagy-Britannia 8-4
Kanada - Svájc 4-5
Egyesült Államok - Norvégia 4-7
Dánia - Oroszország 11-10

20:30
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Nem akartam arrogáns lenni

"Nagyon boldog voltam az utolsó, hibátlan lövés után, azért csaptam a levegőbe. Elöntött a boldogság, a közönség pedig el volt ragadtatva. De nem akartam arrogáns lenni, csak kifejeztem az érzelmeimet" - nyilatkozta a L'Equipe-nek Martin Fourcade, a férfi sílövők üldözéses versenyének francia győztese.

21:01
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Már csak a mogulra várunk

Már csak egy számban zajlanak versenyek: a síakrobatika férfi mogul döntőjének első futamában kialakult a legjobb tizenkettő mezőnye. Az élen az orosz Alekszander Szmiszljajev áll, megelőzve három kanadait, Philippe Marquist, Mikael Kingsburyt és Marc-Antoine Gagnont. A hat közé azonban már Kingsbury került a legjobb eredménnyel.

21:15
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Félkész félcső

Kevesebb, mint egy nappal a hódeszkások férfi félcső-számának rajtja előtt a versenyszínhely elégtelennek ítélt minősége miatt bírálatok sokasága zúdult amerikai részről az orosz szervezőkre. A kritikák lényege: csak félig kész a félcső, amelyben versenyezni kell, és ahol harmadik ötkarikás aranyérmét szeretné megszerezni Shaun White, az Egyesült Államok hódeszkás különítményének egyik leghíresebb tagja.

Hannah Teeter, aki 2006-ban nyert aranyat Torinóban, az AP-nek nyilatkozva egyenesen úgy fogalmazott, hogy ”ez a pálya szar”, a csapattárs Danny Davis pedig arról beszélt: még bőven van elvégzendő tennivaló a versenyek kezdetéig.

21:27
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Kanadai arany mogulban

A kanadai Alex Bilodeau nyerte a síakrobatika férfi mogul döntőjét, a második helyen honfitársa, Mikael Kingsbury végzett, a harmadik az orosz Alekszander Szmiszljajev lett.

21:30
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

A hétfői nap képekben

Forrás: AFP/RIA Novosti/Alexey Kudenko

A képre kattintva megnézheti a hétfői nap legjobb képeit!

21:35
2014. február 10.
Vágólapra másolva!

Éremtáblázat

Véget ért a harmadik nap Szocsiban. Az éremtáblázat élén Kanada áll 3 arannyal, 3 ezüsttel és 1 bronzzal, megelőzve a hollandokat (3-2-2) és a norvégokat (2-1-4).