Fél napig étlen-szomjan a Ryanairrel

Étlen-szomjan vártak az utasok fél napot a Ryanair gépének indulására Londonból Portóba 2014. feburár 14-én
Étlen-szomjan vártak az utasok fél napot a Ryanair gépének indulására Londonból Portóba 2014. feburár 14-én
Vágólapra másolva!
A londoni Stansted repülőtérről Portóba tartó Ryanair járatnak este 8.25-kor kellett volna felszállnia február 14-én, azaz épp Valentin napján. A szerelmes párokra – és persze a többi utasra is – azonban szörnyű éjszaka várt.
Vágólapra másolva!

A megpróbáltatások akkor kezdődtek, amikor a rossz időjárásra hivatkozva a járatra csak éjfél után negyedórával szállhattak fel az utasok. Egyórás várakozás után többen élelmiszert és vizet kértek a személyzettől, de ezt megtagadták tőlük.

Hajnal 3-kor még mindig nem történt semmi, se víz, se étel, se információ. A repülőtér ekkor bezárt, ezért az utasok nem hagyhatták el a fedélzetet. Az utasok ezután hívták a rendőrséget, akik 3.25-kor meg is érkeztek.

Háromnegyed négykor, tehát 7 és fél órával a tervezett indulás után, az utasok leszállhattak a gépről, a rendőrök pedig feltörték a repülőtér bejáratát, hogy bemehessenek oda várakozni. Ekkor azt az információt kapták a Ryanairtől, hogy a gépük reggel 6-kor indul. Néhányan felszálltak 6 órakor a gépre, de mivel nem minden utast tájékoztattak megfelelően az indulási kapuról, ezért a repülő csak fél kilenckor tudott felszállni.

Az utasok között voltak kis gyermekkel utazók is, ezt azonban hiába jelezték, senki nem törődött velük. Egy João Pinheiróba tartó utas felvette a nem mindennapi történet több mozzanatát, amelyet pár nappal később a Youtube-ra is feltett.

A Ryanair bocsánatot kért az utasoktól a késésért, amit a rossz időjárással és a reptéri tankolással magyarázott. A társaság szerint, a videó állításaival szemben, miszerint az utasok nem kaptak ételt és italt, a Ryanair frissítőre szóló kuponokat osztott szét közöttük – írja az Independent.

A Ryanairnek nem ez az első hasonló esete. Januárban a társaság Rabatból Párizsba tartó járatának útját kellett többször is megszakítani. Akkor a dühös utasok túszul ejtették a légiutas-kísérőket, és megdézsmálták az alkoholkészletet (erről bővebben itt olvashat).