Maszek biztonsági öv okozta egy utas halálát az M3-ason

Vágólapra másolva!
Egy Trabant ütközött össze két szabálytalan autóssal. Az utas kirepült belőle.
Vágólapra másolva!

A gyorshajtás, a figyelmetlenség és a kontár munka együtt okozta a vétlen utas halálát – áll a Heves Megyei Főügyészség kedd reggeli közleményének címében. Egy Trabant vétlen utasa vesztette életét. A baleset a következőképpen történt:

M. M. Wojciech lengyel állampolgár még 2011 augusztusában Nyíregyházáról Budapest felé tartott az M3-as autópályán egy Mercedes 212K típusú autóval. Legalább 190 km/óra sebességgel haladt a belső forgalmi sávban. Előtte, a külső sávban a moldáv állampolgárságú C. Ion egy Volkswagen Touran személygépkocsit vezetett. Ion egyszer csak jelzés nélkül előzni kezdte az előtte haladó Trabantot, és nekiment a mellette elszáguldó Wojciech Mercedesének.

A Mercedes, az ellenkormányzást követően, nekiütközött a külső forgalmi sávban szabályosan közlekedő Trabantnak, amelyet K. Ferenc III. rendű vádlott vezetett. A Trabant az ütközés következtében a füves árokba hajtott, és felborult. A Trabant utasa, Sz. Gáborné kirepült a járműből, mert az általa használt – K. Ferenc által előzőleg szabálytalanul beszerelt és javított – biztonsági öv elszakadt. Sz.-né olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség szerint a halálesetben mindhárom járművezetőnek szerepe volt, mert mindhárman szabálytalanok voltak. Az Egri Járási Ügyészség ezek alapján a külföldi állampolgárságú vádlottakat halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, míg K. Ferencet foglalkozás körében elkövetett, halált okozó, gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja.