Vágólapra másolva!

Hétmilliós olimpiai jutalmat kapott a MOB-elnök sajtósa

Az atlatszo.hu megszerezte az Emberi Erőforrások Minisztériumától a londoni olimpia után kifizetett jutalmakról szóló listát. Ebből az derül ki, hogy a sportolók és az edzőik mellett sajtósok és sportvezetők is részesültek a jutalomból. 

7 millió forintot kapott például Sipos Gertrúd, aki a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének, Borkai Zsoltnak a sajtósa.

"Londonig nem volt példa arra, hogy megjutalmazzuk azokat a munkatársakat is, akik a háttérben komoly munkát végeznek. Az elnökségünk döntött arról, ki mennyit kapjon. Sipos Gertrúd nagyon sokat segített a szervezésben és az olimpia ideje alatt is rengeteg munkát elvégzett a kinti irodán" - mondta a Blikknek Borkai.

A listán szerepel még többek között Szabó Bence, a MOB főtitkára, valamint Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató, ők mindketten 10-10 milliót kaptak.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke 5 millió forintot kapott, Martin György, a pólósok első embere pedig 4 millióval gazdagodott. "Ha ott van a nevem mellett az összeg, akkor biztosan megkaptam" - nyilatkozta Martin.

A kajak-kenusok elnöke, Baráth Etele azonban annak ellenére sem kapott pénzt, hogy három arany-, két ezüst-, egy bronzéremmel ez a sportág volt a legeredményesebb magyar szempontból Londonban.

"Nem szeretnék nagyon belefolyni ebbe a dologba, a MOB elnökségének tudni kell, kinek ad és kinek nem. A jövőben szerencsésebb lenne, ha az olimpia előtt megállapítanák az arányokat, hogy mekkora keret áll a rendelkezésre, és azokat osztanák tovább az egyes sportágaknak" - mondta az Origónak Baráth Etele, hozzátéve, hogy számára az igazi örömöt az életben a kajak-kenu-sport hozta meg, és az, hogy részese lehet a sikereknek.

Az atlatszo.hu úgy tudja, összesen 2,18 milliárd forint került kifizetésre, de a megszerzett listán csak 1,81 milliárdnyi összeg szerepel. A londoni aranyérmesek 35 millió forintot kaptak, a második helyezettek 25 milliót, a bronzérmesek 20 milliót. A negyedik helyen végző férfi kéziseknél Császár Gábor, Nagy László, Zubai Szabolcs, Fazekas Nándor, Harsányi Gergely kapta a legtöbbet, 13,8 milliót, a többiek számlájára 10,5, illetve 5 milliós összeg érkezett, de még az utazó keretből végül kimaradt Iváncsik Tamásnak is jutott 2 millió.