Vágólapra másolva!
Az OTP és a Richter teljesít a legrosszabbul a hazai főbb részvények közül, melyek gyengélkedése miatt a BUX is csúnyán lemaradt régiós társaitól. Az európai tőzsdéken a pluszok dominálnak, a német DAX viszont esni kezdett Mario Draghi jegybankelnök szavai után. 
Vágólapra másolva!
  • Délután növelte veszteségeit az OTP, mely már 2,4 százalékos mínuszban mozog. Rajta kívül a Richter szintén pocsékul teljesít, és másfél százalékot esett. A Richter tegnap is nagyot zuhant a profit warning miatt, ami ma is nyomás alá helyezte a papírt. A Mol nem sokat mozog, 0,2 százalékos pluszban található, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékot gyengült.
  • A BUX-ra elsősorban az OTP és a Richter gyengélkedése helyez nyomást, így a magyar részvényindex 0,7 százalékos mínuszban mozog, amivel messze lemaradt régiós társaitól.
  • Az európai tőzsdéken kis pluszok láthatóak, Draghi sajtótájékoztatója alatt viszont esni kezdett a DAX, mely tegnapi záróértékéig tért vissza.
  • Draghi szavaira az euró nagy erősödésbe kezdett, és 1,381 fölé ugrott fel a dollárral szembeni árfolyama. Az euró erősödése miatt az euró/forint árfolyam 310 fölé szaladt fel, ahonnan azóta 309,6 közelébe tért vissza.
  • Az amerikai tőzsdéken 0,1 százalékos pluszban kezdődött a kereskedés, amit a vártnál jobb munkaerőpiaci adat is támogat. A heti friss munkanélküli segélykérelmek száma 323 ezerre esett vissza a múlt héten, miközben a szakértők 336 ezerre számítottak.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu