Gyászmenettel lassítják a BKV-t

Vágólapra másolva!
Az agglomerációs járatok átvétele körüli bizonytalanságok ellen demonstrálnak. A BKK szerint nincs bizonytalanság. 
Vágólapra másolva!

Délután négytől ismét BKV-s forgalomlassító demonstrációt szervez az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). A mai gyászmenettel az agglomerációs járatok kiszervezése körüli anomáliák miatt is tüntet, s felhívja a figyelmet arra, hogy a járművezetők helyzetét továbbra sem rendezte a cég és a Budapesti Közlekedési Központ, de még csak érdemi tárgyalások sem kezdődtek meg az ügyben - írja az EKSZ.

Közleményük szerint 15:30-kor állítanak fel ravatalt a BKK székháza előtt. A gyászmenet útvonalát ott helyben döntik el a rendőrök, mert más útlezárásoktól is függ, de a szervezet szerint valószínűleg a Madách térről induló konvojt a korábban tervezett Astoria – Rákóczi út – Blaha Lujza tér helyett az Andrássy út – Oktogon – Teréz körút – Erzsébet körút – Blaha Lujza tér útvonalra irányítják.

Korábban a Népszabadság arról számolt be, hogy április 6-án, a választások napján venné át az első agglomerációs járatokat a Volánbusz a BKV-tól. Egyelőre azonban még azt sem tudják, hogy ki megy át a Volánbuszhoz, és ki marad a BKV-nál, így a beosztásokat sem tudják elkészíteni.

A cikkben szereplő állításokra úgy reagált a BKK, hogy komoly szerződéses garanciák is biztosítják, hogy a Volánbusz átvegye az érintett agglomerációs vonalakon dolgozó 320 fő BKV-s járművezetőt, ebben bizonytalanság nincs. Szerintük tehát nem fedik a valóságot a Népszabadságban megjelent állítások.