Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csalódást okozott a Tiffany

Tiffany árfolyama
Vágólapra másolva!
Elvétette a várakozásokat negyedik negyedéves gyorsjelentésével a Tiffany. A luxusékszer-gyártó profitja alacsonyabb lett az elemzők által vártnál, ráadásul az eredményeket a rivális Swatchnak fizetett óriási kártérítés is rontotta. 
Vágólapra másolva!
  • A luxusékszer-forgalmazó egyszeri tételektől (pl. a Swatchnak fizetett kártérítéstől) tisztított egy részvényre jutó profitja csupán 1,47 dollárt tett ki (várt: 1,5 dollár), míg árbevétele az egy évvel korábbi 1,24 milliárd dollárról a vártnak megfelelően 1,3 milliárd dollárra emelkedett.
  • Az eredményeket nagy mértékben rontotta a rivális Swatchnak fizetett 473 millió dolláros kártérítés, amivel 103,6 millió dolláros nettó veszteséget ért el a társaság. Ez 81 centes egy részvényre jutó mínusznak felelt meg.
  • A cég közölte, idén csak 4,05 - 4,15 dollár között alakulhat az EPS a költségei növekedése miatt, miközben a szakértők 4,27 dollárra számítanak. A működési költségek sorozatban a negyedik negyedéve növekedtek tavaly a magasabb raktározási és munkaerőköltségek miatt. A Tiffany arra számít, hogy a tőkekiadások idén 22 százalékkal, 270 millió dollárra emelkedhetnek az új információ-technológiai rendszer fejlesztése miatt.
  • A Tiffany vezetősége ezen túl egy újabb 300 millió dolláros sajátrészvény visszavásárlási programot fogadott el, amit a korábbi, januárban befejezett program helyett fognak indítani.
  • A részvény 1,2 százalékot esett nyitáskor az eredményekre.
Tiffany árfolyama Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről