Megint Budapest lett a legolcsóbb brit úti cél

A lánchídi oroszlán nyelve Lánchíd Budapest Blog oroszlán szobor nyelv szemfog városi legenda
Fotók a budapesti Lánchíd budai hídfőjénél lévő két oroszlánról és a szájüregükről, ahol a nyelvük látható, 2014. január 15-én.
Vágólapra másolva!
Ötvenezer forint alatt megúszható egy hosszú hétvége két személyre.
Vágólapra másolva!

Idén is Budapest lett a legolcsóbb városi úti cél egy brit felmérésben, írja a Telegraph. A Post Office (brit posta) Travel Money felmérése 25 várost vizsgált meg. Tavaly is Budapest nyerte el a címet, ráadásul azóta 11 százalékkal kell kevesebbet fizetniük a briteknek a magyar fővárosban az árcsökkenés és az erős font miatt, állapítja meg a kutatás.

A felmérés 12 tipikus termék árát hasonlítja össze, eszerint egy kétfős vacsora, szállás két éjszakára, városnézés és közlekedés összesen kevesebb, mint 117 fontba (43 ezer forint) kerül. A litván fővárosban, Vilniusban ez 118 font lenne, Varsóban 132, Prágában 136. Az eurózóna legolcsóbb városa Lisszabon lett 137 fonttal, ez kevesebb, mint feleakkora költség, mint a 311 fontos Párizs és a 310 fontos Amszterdam.

A legnagyobb árcsökkenést Koppenhágában mérték, ott 306 fontba kerül mindez, de ez 30 százalékkal kevesebb, mint tavaly. Prága 17 százalékkal lett olcsóbb, így tudta megelőzni Lisszabont, Rigát és Dubrovnikot. A felmérés szerint az ételek és italok is itt a legolcsóbbak. A felmérés szerint a britek számára csak Bécsben emelkedtek az árak tavaly óta, méghozzá három százalékkal.