Vágólapra másolva!
Csupán húsz percig volt mindössze méltó ellenfele a MKB-MVM Veszprém férfikézilabda-csapatának a vendég Pick Szeged a bajnoki döntő első felvonásán, onnantól kezdve csak egy együttes volt a pályán. A címvédő 30-21-re nyert, a folytatásra vasárnap Szegeden kerül sor.

Eredmény, férfi NB I, döntő, első mérkőzés:
MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged 30-21 (15-9)
Veszprém, 5000 néző
v.: Kékes Cs., Kékes P.

A felek a 2013-14-es idényben már háromszor megmérkőztek egymással, és bár a Magyar Kupa pécsi fináléjában is a veszprémiek 27-21-re győztek, az alapszakasz két eredménye - a Szeged otthon 23-22-re, a Veszprém hazai pályán 25-22-re nyert - nagy csatát ígért.

Miklert gyakran állították megoldhatatlan feladat elé Forrás: MTI/Kovács Anikó

A vendégeknél Juan Carlos Pastor nem számíthatott Jonas Källman és Gidai Máté játékára, a hazaiaknál Iman Dzsamali mellett kidőlt Fazekas Nándor kapus is.

"Sajnos a hétfői edzésen egy védést követően rosszul érkeztem a kezemre, s a kézközépcsontomból letört egy darab. Hál’ Isten nem kell megoperálni, mert nem tört el, de a héten gipszet kell viselnem, majd következhet a rehabilitáció. Nagyon el vagyok keseredve, hiszen a bajnoki döntő első két meccsét biztosan ki kell hagynom. Az tartja bennem a lelket, amit az orvosom mondott: van esély, hogy a Final Fourra felépüljek" - írta a Vehirsport.hu portálon vezettet blogjában a Veszprém kézikapusa.

Amióta a lebonyolítást rájátszás és bajnoki finálé dönti el, a Szeged egyszer nyert aranyérmet, 2007-ben. Ahhoz pedig az kellett, hogy a döntő első meccsén hétméteresekkel 31-30-ra nyerjen idegenben. Ezzel a gondolattal és lelkesedéssel kezdte a csatát a Szeged, Balogh Zsolt vezérletével 4-2-re, majd 5-3-re is vezetett, de tíz perc után elfogyott a tudomány. A Veszprém védekezése összeállt, ezzel párhuzamosan Alilovic is könnyebb helyzetbe került a kapuban. A 20. percben Kekezovic találatával még 8-8 volt az állás, innen azonban beállt a teljes blokk, és a félidő utolsó tíz percét a Veszprém 7-1-re nyerte, és a szünetre 15-9 állt az eredményjelzőn.

Nagy Lászlóék könnyedén nyertek Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ahhoz képest, hogy Vadkerti Attila, a Szeged csapatkapitánya a párharc előtt azt mondta, alaposan felkészültek a védekezésre, a vendégek a szünet után teljesen szétestek. A hátsó alakzat bakijait elöl sem sikerült ellensúlyozni gólokkal, így a 43. percben már kilenc volt közte (22-13), sőt a 47. percben Iváncsik Gergő pimasz ziccerét követően rászámolt a közönség a Szegedre (25-15).

A hajrára már az is belefért, hogy Alilovicot Borbély váltsa a kapuban, a Szeged pedig legalább annyit elért, hogy megúszta tíz alatt. A vége 30-21 lett, a folytatásra vasárnap Szegeden kerül sor.