Rálőttek egy dúsgazdag monacói örökösnőre

Vágólapra másolva!
Két lövést adtak kedden este le arra a kocsira, amely egy dúsgazdag monacói dinasztia tagját szállította. A nő és sofőrje is súlyosan megsérült, a rendőrség egyelőre találgatja, hogy melyikük lehetett a célpont.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen támadók súlyosan megsebesítették Hélene Pastort, az egyik legvagyonosabb monacói dinasztia tagját és a sofőrjét a dél-franciaországi Nizza egyik kórháza előtt. A 77 éves nő kedden este 7 óta körül éppen elhagyta autójával a L'Archet kórház parkolóját, amikor rálőttek. Hélene Pastor a fiát, Gildo Pallanca Pastort látogatta meg, aki az elektromos sportautókat gyártó Venturi Automobiles alapító-tulajdonosa, és szívroham miatt volt kórházban.

A nyomozók szerint az elkövetők csapdát állítottak, de azt nem tudják, hogy a nőnek vagy a sofőrjének, Mohamed D.-nek. Az egyik támadó előbb menet közben kilőtte a nőt szállító kocsi – egy Lancia Voyager – utasoldali első ablakát, majd benézett, és feltehetően egy puskával még egyszer lőtt. A sofőr rábukott a volánra, de kocsi még vagy ötven métert haladt, mielőtt megállt volna.

A szemtanúk szerint két támadó állt lesben, akik az akció után gyalog, a fegyvert kézben tartva menekültek el a helyszínről. Az eseményt térfigyelő kamerák rögzítették, a rendőrség már elkérte a felvételeket vizsgálatra.

Az áldozatokat a belvárosi Saint-Roch kórházba szállították, mindketten súlyos sebeket kaptak. Helene Pastor nincs életveszélyben, de sofőrjének állapota kritikus.

II. Albert herceg, Monaco uralkodója nyilatkozatban fejezte ki felindultságát a történtek miatt, és támogatásáról biztosította az áldozatokat és családjaikat.

Hélene Pastor az egyik legvagyonosabb monacói dinasztia tagja, a család birtokolja a mindössze 2 négyzetkilométeres hercegségben található méregdrága ingatlanok jelentős részét. Az örökség a család három ága között van elosztva. Hélene bátyja, a hat éve elhunyt Michel Pastor az AS Monaco futballklub tulajdonosa volt.