Mesterházy legalább frakcióvezető maradna

Vágólapra másolva!
Frakcióvezetői posztjáról nem mondana le Mesterházy Attila, azt pedig még nem döntötte el, újraindulna-e a pártelnökségért. Szerinte nem szabad személyi kérdésekre egyszerűsíteni az MSZP problémáit, ugyanis a párt politikájára is nemet mondtak az emberek.
Vágólapra másolva!

Július közepére lehet új elnöksége az MSZP-nek, ha a választmány elfogadja a jelenlegi vezetők lemondását – mondta Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A pártelnök szerint ebben az esetben 45 napos tisztújításnak néznek elébe, ezért az esetleges vezetőségváltást – az önkormányzati választások előtt – komolyan mérlegelni kell. Bár elismerte, hogy a gyors vezetőváltás akár impulzust is adhat a pártnak és a párt támogatóinak.

A rossz választási szereplés okairól azt mondta:

Azt viszont még nem döntötte el, indulna-e újra az elnökségért.

Frakcióvezetői posztjáról azonban nem akar lemondani, mert az egy másik terepe a politizálásnak. Hozzátette, a választmányi ülésen mérlegelniük kell azt is, hogy milyen ütemben és hogyan hajtják végre az esetleges újításokat a pártban, és erről élénk politikai vitára számít.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy szerinte nem lehet az MSZP jelenlegi helyzetét egyszerűen személyi kérdésekre egyszerűsíteni.

A szocialista párt európai parlamenti választási szereplésével kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a legfőbb probléma az lehetett, hogy nem sikerült mozgósítani az április 6-ai országgyűlési választás után a támogatóikat, aminek az is lehet az oka, hogy az MSZP szavazói nagyon csalódottak voltak, illetve nem érezték a mostani esemény súlyát.