Vágólapra másolva!
A csütörtökön kezdődő brazíliai világbajnokság résztvevői közül a címvédő spanyolok kapják a legtöbb pénzt az aranyéremért. Iniesta és társai fejenként 720 ezer eurót (218,8 millió forint) vehetnek át a diadalért, ami komoly vitákat váltott ki a gazdasági problémákkal küzdő országban.
Vágólapra másolva!

A német Nationalelf tagjai 300 ezer euróban részesülhetnek a döntő megnyeréséért és eleve csak a negyeddöntőtől kapnak javadalmazást. A házigazda brazilok gázsiját nem hozták nyilvánosságra, de sajtóértesülések szerint náluk is 300 ezer eurónak megfelelő real a kitűzött jutalom. Az uruguayiak és a chileiek egyaránt 530 ezer eurónak megfelelő összeg számíthatnak a vb-győzelemért, az argentinoknak pedig 510 ezer eurót ér.

Xaviék kaszálhatnak Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Az európai válogatottak közül a franciák fejenként 300, az olaszok 200, a hollandok 270, az angolok pedig 430 ezer eurót kasszírozhatnak, Svájc 410, Portugália pedig 400 ezer eurót fizetne a dicsőségért. Ami az esélytelenebbnek tartott afrikai csapatokat illeti, ott már a fellépti díj miatt elszabadultak az indulatok, például Nigéria vagy Kamerun esetében, ahol bojkottal is fenyegetőztek a játékosok.

A világbajnok csapatnak mindenesetre lesz miből jutalmaznia a hősöket, ugyanis a nemzetközi szövetség (FIFA) az aranyérmesnek 25,7 millió, míg a döntőben alulmaradt együttesnek 18,3 millió eurót folyósít.